Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kiaulių augintojai teigia dirbantys nuostolingai

Rusijos veterinarai Lietuvos valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pranešė, kad gyvų kiaulių eksportą atnaujins kartu su Europos Sąjunga. Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas skaičiavo, kad panaikinus draudimus supirkimo kaina pakils 20-30 centų už kilogramą. Šiandien perdirbėjai moka po 4 litus už kilogramą, iki maro jos buvo pabrangusios iki 4,6 lito už kilogramą, rašo „Verslo žinios“.
Kiaulės
Kiaulės / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Dirbame nuostolingai ir nedidelis kainų kilimas padėties nepakeis, nes kiaulės turi dar brangti 50 centų už kilogramą, kad bent nepatirtume nuostolių. Rusija mums reikalinga kaip alternatyva, nes šiandien vietiniai supirkėjai, kai nėra konkurencijos, su mumis elgiasi kaip nori. Derėtis dėl sąlygų su jais negalime“, – teigė bendrovės „Dainiai“ direktorius Kasparas Jurevičius.

Tikimasi, kad realus eksportas prasidės ketvirtadienį arba penktadienį, kai Europos Komisijos (EK) leidinyje bus oficialiai išspausdintas leidimas parduoti lietuviškas kiaules ir mėsą ES. Nuo šios dienos bus galima vežti kiaules ir į Rusiją. Į šią šalį negalės vežti tik Kauno apskrityje įsikūrę kompleksai.

„Rusijos sprendimas drausti eksportą buvo teisingas. Taip pat elgčiausi ir aš, jei gretimoje valstybėje siautėtų maras. Tiesą sakant, patys rusai mus vadina savižudžiais, nes jų šalyje siaučia afrikinis kiaulių maras ir vežant gyvūnus didelė tikimybė šią ligą „atvežti“ ir į Lietuvą“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Draudimas vežti Lietuvoje užaugintus gyvulius priimtas birželį, šalyje užfiksavus klasikinio kiaulių maro protrūkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius