-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek iš Europos krepšinio čempionato uždirbs Klaipėda, Panevėžys, Šiauliai ir Alytus

Artėjant svarbiausiam kitų metų sporto įvykiui – Europos vyrų krepšinio čempionatui – „Respublika“ bandė skaičiuoti, kiek iš to uždirbs grupių varžybas rengiantys miestai, mat organizatoriai skelbia, kad valstybė sulauks šimtų milijonų litų.
Lietuvos rinktinės krepšininkai iškilmingai sutikti oro uoste
Lietuvos rinktinės sirgaliai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas yra sakęs, kad „Eurobasket 2011“ valstybei sukraus „šimtus milijonų pelno“. Sekretoriaus teigimu, į Lietuvą pasižiūrėti krepšinio varžybų kitų metų rugsėjį suplūs apie 30 tūkst. užsieniečių ir kiekvienas iš jų kasdien išleis 150–200 eurų (517–690 litų).

Grupių varžybos vyks šešias dienas. Klaipėda ir Panevėžys krepšinio čempionatui skirs maždaug po 2,5 mln. litų. Šiauliai ir Alytus – po 800 tūkst. litų. Nė vienas meras, anot dienraščio, netiki, kad miestai gaus bent litą pelno. Liks tik krepšinio šlovė ir prisiminimai.

Skirtingai nei M.Balčiūnas, Alytaus savivaldybės Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis mėgsta kalbėti remdamasis realiais skaičiais.

„Jei pas mus atvyksta 300–500 sportininkų ir Alytuje praleidžia tris dienas, tarp miesto prekybininkų kyla sąmyšis, nes kiekvienas toks atvykėlis palieka po beveik 100 litų“, – sakė A.Andrušaitis.

Vyriausybė iš mokesčių mokėtojų kišenės „FIBA Europe“ jau sumokėjo 3 mln. eurų vien už leidimą organizuoti šias varžybas.

Šių metų rugsėjį Klaipėdos miesto valdžia tvirtino, kad taip gerai derėjosi, jog „Eurobasket 2011“ grupės varžybas kitais metais surengs tik už milijoną litų.

Bet dabar uostamiesčio politikai jau skaičiuoja, kad šešios krepšinio čempionato dienos Klaipėdoje atsieis net 2 mln. 615 tūkst. litų.

Pasak mero Rimanto Taraškevičiaus, investuoti milijonai miestui grįš. „Klaipėda uždirbs iš šių varžybų labai daug. Pavyzdžiui, jau dabar sunkiai vyksta derybos su viešbučiais, kurie užsisakant numerius „Eurobasket 2011“ dienomis labai smarkiai pakėlė kainas“, – kalbėjo meras. 

Šiaulių meras Genadijus Mikšys sako, kad Senojo žemyno pirmenybių naudą miestui sunku įvertinti. Jo nuomone, būtų mažai naudos, jeigu šioje grupėje atsidurtų Latvijos krepšininkai, nes jų gerbėjai vis tiek vyktų nakvoti į namus. Šiaulių vadovas pridūrė, kad miesto galimybes užsidirbti varžo ir „FIBA Europe“, draudžianti reklamą arenoje ir aplink ją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius