Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek už „flyLAL“ paslaugas mokės Prezidentūra? (atnaujinta 14.23 val.)

Didžiausia Lietuvoje vietos kapitalo skrydžių bendrovė „flyLAL-Lithuanian Airlines“ už paslaugas iš Prezidentūros gaus 3 mln. litų per metus. Tačiau Prezidentūra tą neigia.
Lėktuvas
Lėktuvas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Bendrovė „flyLAL“, laimėjusi konkursą, lapkričio 6 dieną pasirašė vienų metų 3 mln. vertės sutartį, pranešė „Valstybės žinios“.

Pagal ją oro bendrovė skraidins prezidentą Valdą Adamkų visur, kur jam reikės.

Tačiau Prezidentūros išplatintame pranešime neigiama, kad „flyLAL“ paslaugos kainuos 3 mln. litų.

Prezidento kanceliarija Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymo nustatyta tvarka apie įvykdytą tarptautinį užsakomųjų skrydžių paslaugų pirkimą ir su tiekėju AB „FlyLAL-Lithuanian Airlines“ sudarytą sutartį paskelbė teisės aktuose nurodytuose leidiniuose, teigiama pranešime.

Pagal sudarytą pirkimo sutartį per 12 mėnesių didžiausia paslaugų kaina yra apie 1,5 mln. litų. Pirkimo dokumentuose numatyta, kad sudaryta sutartis gali būti pratęsta dar 12 mėnesių laikotarpiui, tada paslaugos per 24 mėnesius daugiausiai galėtų kainuoti apie 3 mln. litų. Nurodyta pirkimo vertė neįpareigoja Respublikos Prezidento kanceliarijos pirkti paslaugų už didžiausią nurodytą sumą, nes paslaugos perkamos pagal poreikį.

Pernai Prezidentūros skelbtą konkursą buvo laimėjusi Vilniaus aviacijos paslaugų tarpininkavimo bendrovė „Aeroservisas“, neturinti savo lėktuvų. Pastaruoju metu V.Adamkus į užsienio vizitus vykdavo ir Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvais.

Atnaujintame „flyLAL" orlaivių parke, be lėktuvų „Boeing 737-300“, „Boeing 737-500“, „Saab 2000“, yra du laineriai „Boeing 757-200“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius