Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kietaviškių gausos“ planas – 5,3 tūkst. tonų agurkų ir apie 800 tūkst. salotų indelių

15 hektarų šiltnamių valdanti bendrovė „Kietaviškių gausa“, pradedanti sodinti agurkus, jų derlių į parduotuves planuoja vežti jau kovo pradžioje, ir šiemet planuoja užauginti 5,3 tūkst. tonų agurkų ir apie 800 tūkst. vienetų salotų, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.
Agurkai
Agurkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Neveronys Salotos

2011 metus įmonė baigė nuostolingai.

„Anksčiau sodindavome per Kalėdas ir pradėdavome pardavinėti vasario pradžioje, tačiau tokia produkcija būdavo brangesnė, todėl atsisakėme“, – ūkininkavimo specifiką aiškina „Kietaviškių gausa“ vadovas Gediminas Rukša.

„Agro Neveronys“, turinčio 9 ha šiltnamių, direktorius Giedrius Visockis, „Kietaviškių gausa“ planus kritikuoja ir mano, kad įmonė rizikuoja, nes šildymui išleis milijonus, o kokios bus kainos, kai reikės parduoti derlių, neaišku. „Mes šiemet ieškosime kitų būdų, nes norime išvengti šildymo sezono. Tariamės su rusais ir jiems galbūt vasarą auginsime sėklinius agurkus“, – sakė G.Visockis, žadantis atsisakyti klasikinio verslo modelio.

Bendrovės kitas kelias – galbūt pavasariop, kai baigsis šildymo sezonas, auginti trumpavaisius agurkus. Jie pigesni ir paklausa mažesnė, tačiau šiek tiek uždirbti įmanoma.

Direktoriaus skaičiavimais, jiems pasitraukus, į Lietuvos rinką nepateks bent 3 tūkst. tonų agurkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius