Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kietojo „Brexit“ grėsmė: žmonės kaupia tualetinį popierių ir nuskausminamuosius

Vokietijos bendrovė „Wepa“, kuri yra viena pagrindinių Jungtinės Karalystės tualetinio popieriaus ir virtuvės rankšluosčių tiekėjų, sako sukaupusi jau 3,5 mln. rulonėlių popieriaus, kad įvykus kietajam „Brexit“ klientai nesusidurtų su trūkumu, rašo „The Guardian“.
Deficitine preke tapusio tualetinio popieriaus gamybą prižiūrės kariškiai
Kietojo „Brexit“ grėsmė: žmonės kaupia tualetinį popierių ir nuskausminamuosius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Wepa“ papildomai sandėliuose laiko apie 600 tonų popieriaus, kurio prireiks tuo atveju, jeigu Didžioji Britanija iš Europos Sąjungos pasitrauks be susitarimo.

Įmonė taip pat užsakė laivus popieriui transportuoti iš tiekėjo Neapolyje, nes nebenori priklausyti nuo vilkikų maršruto per Kalė–Doverį.

„Wepa“ yra tik viena iš daugelio įmonių, atskleidusių, kaip ruošiasi kietajam „Brexit“. Automobilių gamintojai, prekybos centrai, vaistų kompanijos ne tik kaupia reikalingas atsargas, bet ir peržiūri savo tiekimo maršrutus. Įmonės baiminasi, kad dėl kietojo „Brexit“ produktų tiekimas gali strigti, be to, tai gali išauginti medžiagų kainas.

„Wepa“ atstovas Mike'as Dockeris sakė: „Ši pramonės šaka yra labai priklausoma nuo importo. Mes „Brexit“ ruošiamės nuo praėjusių metų rugpjūčio, norėdami užtikrinti savo veiklos apimtis.“

Neseniai prekybos tinklo „Morrisons“ atstovas tvirtino, kad žmonės pradėjo kaupti tualetinį popierių ir nuskausminamuosius.

„Wepa“ tvirtina, kad tualetinio popieriaus ir virtuvinių rankšluosčių paklausa praėjusį mėnesį išaugo 7 proc. Tiesa, augimą galėjo lemti ir įvairios skelbtos akcijos.

Kompanija parduoda apie apie 80 tūkst. tonų popieriaus pagrindiniams Jungtinės Karalystės prekybos tinklams, įskaitant „Tesco“, „Sainsbury’s“, „Morrisons“ ir „Asda“ kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius