-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija atšauks muitus gaminiams iš JAV, kurie gali būti naudojami kovai su koronavirusu

Pekinas šeštadienį pranešė, kad iš Jungtinių Valstijų importuojamiems gaminiams, kurie gali būti naudojami kovai su mirtinai pavojingo naujojo viruso protrūkiu, bus panaikinti atsakomieji muitai, įvesti prekybos kare su Jungtinėmis Valstijomis.
Honkongas
Honkongas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas priimtas Kinija dedant visas pastangas kovoti su viruso plitimu, dėl kurio Uhano mieste, kuriame pirmiausia ir ėmė plisti koronavirusas, ligoniai užplūdo ligonines ir ėmė stigti medicinos priemonių.

JAV ir Kinija maždaug prieš dvejus metus pradėjo aršų prekybos karą, nors praėjusį mėnesį abi šalys pagaliau susitarė dėl paliaubų, o Pekinas įsipareigojo papildomai nupirkti amerikiečių produktų už 200 mlrd. JAV dolerių pagal dalinį prekybos susitarimą.

Visgi abipusiai muitai šimtų milijardų dolerių vertės prekėms nebuvo atšaukti.

Šeštadienį Kinija paskelbė, kad „nuo 2020 metų sausio iki 2020 metų kovo mėnesio taikys daugiau lengvatinių importo muitų priemonių, kad sustiprintų [vykstančios] epidemijos prevenciją ir kontrolę“.

Institucijos pridūrė, kad „sumokėti muitai [prekėms, naudojamoms kovai su virusu] gali būti grąžinti“.

Pekinas pareiškė, kad sušvelnins muitų lengvatų taisykles ir tai bus taikoma tokioms prekėms kaip dezinfekavimo priemonės, apsauginės priemonės ir avarinių tarnybų transporto priemonės.

Naujasis koronavirusas jau pražudė daugiau nei 250 žmonių, o užsikrėtusiųjų skaičius šalyje pasiekė beveik 12 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius