-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija atveria naftos ir dujų žvalgybos rinką užsienio įmonėms

Kinija nusprendė leisti užsienio bendrovėms dalyvauti naftos ir dujų žvalgybos bei gavybos veikloje, ketvirtadienį pranešė šalies pareigūnai, pavadinę šį pramonę atveriantį žingsnį „svarbia reforma“.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinijos gamtos išteklių ministerija pranešė, kad Kinijoje registruotos užsienio įmonės, kurių grynasis turtas yra ne mažesnis kaip 300 mln. juanių (43 mln. JAV dolerių), galės gauti leidimus užsiimti naftos ir dujų gavyba.

Naujoji nuostata įsigalios nuo gegužės 1 dienos. Ji taip pat bus taikoma vietos įmonėms.

„Rinkos atvėrimas tiek vietos, tiek užsienio įmonėms yra svarbi reforma“, – spaudos konferencijoje pažymėjo gamtos išteklių ministro pavaduotojas Lingas Yuemingas.

Anksčiau tarptautinės įmonės galėjo gauti prieigą prie naftos ir dujų pramonės tik bendradarbiaudamas su Kinijos bendrovėmis, tokiomis kaip valstybinės įmonės.

Pastaruoju metu Kinija privatiems investuotojams atveria vis daugiau ekonomikos sektorių, kuriuose įprastai dominuoja valstybinės įmonės. Pavyzdžiui, šalies naftos ir dujų rinkoje dominuoja tokios valstybinės milžinės kaip „China National Petroleum Company“ ir „China Petrochemical Corp“ („Sinopec“).

Ketvirtadienį ministerija taip pat pranešė, kad gavybos leidimai bus išduodami penkerių metų laikotarpiui ir galės būti pratęsti tokios pat trukmės laikotarpiams.

Taip pat ministerija pažymėjo, kad kai įmonės kreipsis dėl žvalgybos leidimo atnaujinimo, jų žvalgymo plotas bus mažinamas 25 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius