-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija kaltina George'ą Sorosą paskelbus karą juaniui

Kinijos valstybinė žiniasklaida milijardierių investuotoją George'ą Sorosą apkaltino panikos kėlimu vaikantis pelno. Griežtos Pekinui lojalios žiniasklaidos kritikos G.Sorosas sulaukė po pasisakymo apie neišvengiamą Kinijos ekonomikos kietą nusileidimą, rašo naujienų svetainė theguardian.com.
George'as Sorosas
George'as Sorosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę metiniame Ekonomikos forume Davose G.Sorosas TV kanalui „Bloomberg“ pareiškė, kad antra pagal dydį pasaulio ekonomika, kurioje, oficialiais duomenimis, ūkio augimas praėjusiais metais buvo mažiausias per ketvirtį amžiaus, susidurs su daugiau problemų ateityje.

Įprastai stabiliu buvęs juanis, kurio vertę kruopščiai prižiūri Pekinas, pastarąsias savaites ir mėnesius patiria nemažą spaudimą dėl kapitalo ištekėjimo iš Kinijos.

„Kietas leidimasis beveik neišvengiamas“, – sakė G.Sorosas.

Investuotojas, kai kuriose šalyse kaltinamas dėl ženklaus indėlio prisidedant prie Azijos finansų krizės susiformavimo 1997 m., badė pirštais į defliaciją ir didelę skolą kaip pagrindines Kinijos ekonomikos lėtėjimo priežastis.

Įprastai stabiliu buvęs juanis, kurio vertę kruopščiai prižiūri Pekinas, pastarąsias savaites ir mėnesius patiria nemažą spaudimą dėl kapitalo ištekėjimo iš Kinijos.

Trečiadienį Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“ priminė, kad G.Sorosas ekonomines problemas Kinijai pranašavo jau keletą sykių praeityje.

„Arba skolų pardavėjai dar nepadarė savo namų darbų, arba jie tyčia kuria paniką, kad galėtų pasiglemžti pelną“, – rašo „Xinhua“.

Nacionalistinę retoriką naudojantis Kinijos laikraštis anglų kalba „Global Times“ kaltino vakariečius „neprisiimant atsakomybės už netvarką pasaulio ekonomikoje“.

Antradienį į G.Soroso pasisakymą sureagavo ir oficialus Kinijos komunistų partijos ruporas, dienraštis „People's Daily“, išpublikavęs straipsnį pavadinimu „Skelbia karą Kinijos valiutai? Cha cha“.

Pastarasis tekstas labai greitai paplito Kinijos socialiniuose tinkluose.

Tiesa, čia kinai kritiškai įvertino valdžios pastangas ginantis nuo G.Soroso pasisakymų.

„Jie sako daug rėksmingų šūkių, bet ar oficialioji žiniasklaida žino, kad Kinijos investuotojai atsidūrę pragare?“, – retoriškai klausia vienas komentatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius