Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija pasirengusi koreguoti savo politiką, reaguodama į didėjantį spaudimą ekonomikai

Kinijos ekonomika susiduria su vis didėjančiu spaudimu, nepaisant to, kad kai kurie pirmojo pusmečio statistiniai rodikliai buvo geresni nei tikėtasi, pranešė Kinijos premjeras Li Keqiangas susitikimo su ekonomistais ir verslininkais metu.
Li Keqiangas
Li Keqiangas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Kinija Ekonomika

Jis pažymėjo, kad Kinijos vyriausybė prireikus koreguos savo politiką, kad galėtų reaguoti į kylančius iššūkius.

„Kinijos ekonomikai įtaką daro įvairūs veiksniai, problemos ir iššūkiai“, be to, lėtėja ir pasaulinis augimas, mažėja prekyba ir investicijos, o protekcionizmas didėja, pridūrė Li Keqiangas.

Premjeras pažymėjo, kad vyriausybė toliau vykdys subalansuotą pinigų politiką ir aktyvią biudžeto politiką, tinkamai panaudodama prieinamas priemones.

Li Keqiangas patvirtino anksčiau paskelbtus planus įgyvendinti planuojamus mokesčių mažinimus ir imtis priemonių padėti mažoms įmonėms sumažinti skolinimosi išlaidas.

Jis atkreipė dėmesį į poreikį remti užimtumą, pažymėdamas, kad Kinijos vyriausybė turėtų sutelkti dėmesį į naujų vartojimo augimo variklių kūrimą.

Li Keqiangas taip pat paragino regionines savivaldybes pasinaudoti galimybe išleisti specialius valstybinius vertybinius popierius, kad galėtų vykdyti efektyvesnes investicijas.

Išvakarėse paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad ekonomikos augimo sparta Kinijoje per 2019 metų antrąjį ketvirtį sulėtėjo iki 6,2 proc. ir tai buvo mažiausias rodiklis nuo 1992 metų. Ankstesniais dviem ketvirčiais ekonomikos augimas siekė 6,4 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius