Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija pasiuntė už grotų per 20 kaltinamųjų 7,6 mlrd. JAV dolerių vertės finansinės piramidės byloje

Byla dėl finansinės piramidės, kuri, kaip teigiama, buvo didžiausia dabartinėje Kinijos istorijoje, pasiekė atomazgą – du žlugusios tarpusavio skolinimo įmonės vadovai buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos, o dar 24 asmenims buvo skirtos laisvės atėmimo 3–15 metų bausmės.
Kinija
Kinija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Investicijos Kinija

Pasak valstybinės žiniasklaidos, įmonė „Ezubao“ daugiausia 2014–2015 metais iš daugiau kaip 900 tūkst. investuotojų išviliojo 7,6 mlrd. JAV dolerių.

Dėl nepaprastai prašmatnaus „Ezubao“ vadovų gyvenimo būdo ši byla sulaukė daug dėmesio.

Buvo įtarta, kad įmonė išgalvojo daugumą projektų, apie kuriuos skelbė savo svetainėje, o senas skolas grąžindavo, pasinaudodama naujų investuotojų pinigais.

Be laisvės atėmimo nuosprendžių, „Ezubao“ patronuojančiajai įmonei „Yucheng Holdings“ buvo skirta 1,9 mlrd. juanių (290 mln. JAV dolerių) bauda.

Žiniasklaidoje buvo rašyta, kad vienas iš „Ezubao“ vadovų, kuris buvo įkalintas iki gyvos galvos, savo sekretores rengdavo dizainerių, pavyzdžiui, „Louis Vuitton“ ir „Gucci“, drabužiais.

Taip pat buvo rašyta, kad, pajutę grėsmę, „Ezubao“ vadovai užkasė finansinius dokumentus netoli įmonės būstinės rytinėje Anhui provincijoje. Jiems iškasti policijai prireikė dviejų ekskavatorių ir 20 valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius