-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija pranešė susitarusi su JAV atšaukti muitus, jei prekybos derybose bus daroma pažanga

Kinija ir JAV susitarė dėl plano palaipsniui panaikinti tarpusavio prekybai taikomus muitus, ketvirtadienį pranešė Kinijos prekybos ministerija, derybininkams mėginant sudaryti prekybos susitarimą.
Kinija ir JAV
Kinija ir JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abi šalys jau daugiau nei metus yra įsitraukusios į prekybos karą ir pasikeitė baudžiamaisiais muitais šimtų milijardų dolerių vertės viena kitos prekėms.

Visgi daugėja vilties, kad JAV ir Kinija artėja prie dalinio susitarimo sudarymo, kuris taptų platesnio susitarimo dalimi.

„Per pastarąsias dvi savaites abiejų šalių derybų vadovai surengė rimtas ir konstruktyvias diskusijas, kaip tinkamai išspręsti pagrindinius klausimus, ir susitarė palaipsniui atsisakyti papildomų muitų, nes yra daroma pažanga siekiant [galutinio] susitarimo", – pareiškė Kinijos prekybos ministerijos atstovas spaudai Gao Fengas per spaudos konferenciją.

Jei šias žinias patvirtins ir Jungtinės Valstijos, tai galėtų tapti teigiamu ženklu dėl derybininkų pastangų įforminti dalinį prekybos susitarimą, nors išsamesnės informacijos apie susitarimą nepateikiama.

Pasak Gao Fengo, jei abi šalys pasiektų pirmojo etapo susitarimą, muitai turėtų būti atšaukti „tokiomis pat dalimis ir tuo pačiu metu“.

„Tai yra svarbi sąlyga norint susitarti“, – pridūrė jis.

Liu He pranešė, jog penktadienį kalbėjosi su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu ir iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu. Ir Vašingtonas, ir Pekinas pareiškė, jog derybos buvo „konstruktyvios“.

Anksčiau buvo planuota, kad susitarimas gali būti pasirašytas per APEC viršūnių susitikimą Čilėje, tačiau Čilės prezidentas atšaukė viršūnių susitikimą šalies teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius