Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija sako nematanti prasmės JAV derybininkams vykti prekybos konsultacijų į Pekiną

Kinija nesupranta, kam JAV derybininkai rengiasi vykti prekybos konsultacijų į Kiniją, per tradicinę spaudos konferenciją pareiškė Kinijos prekybos ministerijos atstovas spaudai.
JAV ir Kinijos vėliavos
JAV ir Kinijos vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinės Valstijos nuolat vienašališkai aštrina nesutarimus dėl prekybos ir dėl to Kinijos ir JAV konsultacijos prekybos ir ekonomikos klausimais baigiasi nesėkme, pareiškė Gao Fengas, kurį cituoja naujienų agentūra „Xinhua“.

Vašingtonas gegužės 13 dieną pareiškė pradedantis rengtis maždaug 300 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms taikomų importo muitų didinimui.

Tai komentuodamas, Gao Fengas pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos, pasitelkusios bauginimo ir kraštutinio spaudimo metodus, pažeidžia daugiašalės prekybos taisykles ir Kinija griežtai tam prieštarauja.

Jeigu Jungtinės Valstijos laikysis šios savo pozicijos, Kinija bus priversta imtis būtinų atsakomųjų priemonių, pareiškė ministerijos atstovas.

Žiniasklaidoje pastaruoju metu pasirodė pranešimų apie tai, kad JAV derybininkai pareiškė planuojantys artimiausiu metu vykti į Kiniją konsultacijų prekybos ir ekonomikos klausimais.

Gao Fengas pažymėjo, jog Pekinas nesupranta, kokiais sumetimais vadovaujasi Vašingtonas, planuodamas tokį vizitą.

„Per vienuoliktąjį Kinijos ir JAV aukšto lygio konsultacijų prekybos ir ekonomikos klausimais ratą šalys dalyvavo dialoge, kuris buvo atviras ir konstruktyvus. Tačiau Jungtinės Valstijos, deja, nuolat vienašališkai didina įtampą prekyboje ir dėl to Kinijos ir JAV konsultacijos prekybos ir ekonomikos klausimais baigiasi nesėkme“, – pareiškė atstovas.

Anot jo, „Kinija visada laikėsi nuomonės, jog nuolatinis muitų didinimas yra beprasmis būdas spręsti su prekyba ir ekonomika susijusius klausimus“.

Kinija nenori dalyvauti prekybos karuose, bet jų ir nebijo, pažymėjo Gao Fengas.

Kalbėdamas apie galimą Kinijos ir JAV prekybos ginčo paaštrėjimo poveikį, atstovas pareiškė, jog „Kinijos ekonomikos atveju tas poveikis yra visiškai valdomas“.

Jis taip pat pranešė, jog stabilizavimo priemonės, kurių ėmėsi vyriausybė, davė apčiuopiamų rezultatų ir vartotojų kainos šalyje šiuo metu yra stabilizuotos.

Be to, Kinija dar turi pakankamai politinių ir kitokių priemonių, kurias galėtų panaudoti, todėl gali drąsiai reaguoti į bet kokius sunkumus ir iššūkius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius