Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kinija stabdys kapitalo nutekėjimą ribodama užsienio valiutų pirkimą

Kinija ketina stabdyti didžiulį kapitalo nutekėjimą iš šalies ribodama gyventojų galimybes įsigyti užsienio valiutos. Tokių priemonių imamasi reaguojant į smarkų juanio pigimą JAV dolerio atžvilgiu.
Juanis ir doleris
Juanis ir doleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 JAV doleris Kinija

Juanius į užsienio valiutą iškeisti norintys asmenys turės bankui pateikti daugiau informacijos, įskaitant ir paaiškinimą, iš kur gautos lėšos, pranešė Valstybinė užsienio valiutų administracija (SAFE).

Vienas žmogus galės išsikeisti juanių už ne daugiau nei 50 tūkst. JAV dolerių. Taip esą siekiama kovoti su nelegaliomis transakcijomis, pinigų plovimu ir nelegaliais bankais, sakė minėta agentūra, taip pat žadinti dažnesnes patikras ir griežtesnes sankcijas.

Bankai turės tikrinti žmonių pateiktos informacijos autentiškumą. Be to, nuo liepos finansų institucijos turės centriniam bankui pranešti apie bet kokį tarptautinį pervedimą, viršijantį 200 tūkst. juanių (28 800 JAV dolerių).

Šiomis ir kitomis priemonėmis Kinijos valdžia siekia kovoti su kapitalo nutekėjimu. Skelbiama, kad 2015 metais iš Kinijos nutekėjo kapitalo už maždaug vieną trilijoną JAV dolerių, o per dešimt pirmųjų praėjusių metų mėnesių nutekėjo dar 690 mlrd. JAV dolerių, rodo „Bloomberg Intelligence“ duomenys.

Ekspertų teigimu, lėtesnis Kinijos ekonomikos augimas, pingantis juanis ir neseniai JAV padidina bazinė palūkanų norma skatina investuotojus investuoti į kitas valiutas.

Šiuo metu juanio kursas JAV dolerio atžvilgiu yra mažiausias per aštuonerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje