Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija tebėra pasirengusi su JAV sudaryti dalinį prekybos susitarimą

Kinija tebėra pasirengusi su Jungtinėmis Valstijomis sudaryti dalinį prekybos susitarimą, rašo agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotu šaltiniu.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos

Jo teigimu, Pekinas siekia kuo labiau sumažinti žalą, kurią prekybos karas daro Kinijos ekonomikai.

Derybų į Vašingtoną vykstanti Kinijos delegacija nesitiki, jog bus pasiektas platus susitarimas, kuris leis užbaigti prekybos karą.

Tačiau Pekinas yra pasirengęs pritarti ribotam susitarimui, jeigu Jungtinės Valstijos pažadės neįvesti naujų importo muitų kiniškoms prekėms ir atsisakys ankstesnių planų spalį ir gruodį dar padidinti jau nustatytus muitus, pažymėjo šaltinis.

Mainais, anot jo, Kinija pasiūlys tam tikrų nuolaidų, kaip antai pažadės Jungtinėse Valstijose pirkti didesnius žemės ūkio produktų kiekius, tačiau esminiais ginčytinais klausimais Kinijos vyriausybė neketina nusileisti.

Pekinas trečiadienį pareikalavo, kad Vašingtonas panaikintų apribojimus Kinijos technologijų bendrovėms, kurias JAV prekybos departamentas savaitės pradžioje įtraukė į „juodąjį“ sąrašą bendrovių, su kuriomis JAV įmonėms leidžiama bendradarbiauti tik turint specialiąsias licencijas.

JAV prekybos departamentas į šį sąrašą įtraukė 28 Kinijos subjektus, įtariamus dėl uigūrų ir kitų mažumų, daugiausia musulmonų, teisių pažeidimų Sindziango regione.

Kinija tokį Vašingtono sprendimą pavadino „kišimusi į Kinijos reikalus“.

O Kinijos prekybos ministerija pareiškė, jog Pekinas „imsis visų būtinų priemonių ir tvirtai gins“ šalies interesus. Išsamesnės informacijos apie galimas atsakomąsias priemones ministerija nepateikė.

JAV ir Kinijos derybos dėl prekybos, kurios vyks Vašingtone, prasidės ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius