-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija žada „atitinkamą ir būtiną atsaką“ Amerikai dėl muitų

Prekybos karas su Jungtinėmis Valstijomis niekam naudos neduos, ketvirtadienį perspėjo Kinija, pridūrusi, kad yra pasirengusi imtis atsakomųjų priemonių, jeigu Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas įgyvendins savo planus dėl muitų.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos

„Rinktis prekybos karo kelią akivaizdžiai yra blogas sprendimas, nes galiausiai pakenksite kitiems ir sau, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė Kinijos užsienio reikalų ministras Wangas Yi. – Kinija tikrai imsis atitinkamų ir būtinų atsakomųjų priemonių.“

Manoma, kad Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo administracija ketvirtadienį oficialiai praneš apie įvedamus muitus plieno ir aliuminio importui.

Nors Jungtinių Valstijų plieno ir aliuminio importas iš Kinijos sudaro tik nedidelę dalį bendro importo iš antros pagal dydį pasaulio ekonomikos, šie muitai gali būti tik pirmas žingsnis Amerikoje prekybiniame kare su Pekinu.

Per ateinančias kelias savaites D.Trumpo administracija ketina paskelbti ataskaitą apie intelektinės nuosavybės vagystes, kurioje, kaip manoma, bus kaltinama Kinija. O vėliau gali būti įvesta daugiau muitų įvairių prekių importui iš Kinijos.

Apie būsimus veiksmus D.Trumpas trečiadienį užsiminė socialiniame tinkle „Twitter“, kur parašė, kad JAV paprašė Kinijos parengti planą, kaip sumažinti dvišalės prekybos deficitą vienu milijardu JAV dolerių.

Naujausi duomenys rodo, kad pernai JAV prekybos su Kinija deficitas padidėjo iki rekordinio lygio – 375,2 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius