Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos eksporto ir importo apimtys – rekordinėse žemumose

Kinijos eksporto apimtys dėl smukusios paklausos Europoje ir JAV nukrito daugiausiai per beveik pastaruosius 13 metų, o importo kritimas trečiojoje pagal dydį pasaulio ekonomikoje taip pat buvo rekordinis.
Diagrama
Diagrama / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kinijos eksporto apimtys sausį sumažėjo 17,5 proc., lyginant su tuo pačiu mėnesiu prieš metus, o importas sausį krito net 43,1 proc. Abu rodikliai yra prastesni, negu buvo tikėtasi.

Eksporto apimtys į ES ir JAV krito atitinkamai 17,4 proc. ir 9,8 proc.

Kinijos teigiamas prekybos balansas, sausį padidėjęs iki 39,1 mlrd. dolerių yra antras pagal dydį mėnesio teigiamas balansas šalies istorijoje. Gruodį užsienio prekybos balansas siekė 39 mlrd. dolerių.

Nors pasaulio valstybės ir stengiasi neįsivelti į prekybos karus, žinios apie tokius užsienio prekybos duomenis gali gerokai padidinti pasaulinę įtampą.

Tokio dydžio teigiamas prekybos balansas iš tiesų yra įspūdingas, tuo labiau, tokiu metu, kai pasaulinė paklausa yra gerokai sumažėjusi.

Vis dėlto dėl Kinijos ekonomikos lėtėjimo šalyje jau atleista 20 mln. darbuotojų, o sausio mėn. žalios naftos importas, geriausiai ekonominę šalies padėtį apibūdinantis veiksnys, nukrito 8 proc., lyginant su praėjusių metų sausiu, ir pasiekė žemiausią lygį per pastaruosius 15 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius