-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos gamybos apimtys birželį suaktyvėjo

Kinijoje gamybos apimtys birželį ėmė įsibėgėti, parodė paskelbti oficialūs duomenys, nors analitikai perspėjo apie silpną pasaulinę paklausą ir galimą naują koronaviruso bangą.
Kinijoje auga nerimas dėl naujų užsikrėtimų koronavirusu
Kinija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antroji pagal dydį pasaulio ekonomika grįžta į įprastas vėžes, po to, kai metų pradžioje daugelis įmonių sustabdė veiklą dėl viruso protrūkio ir susijusių karantino priemonių.

Visgi ekonomistai įspėja, kad augimo pagreitis gali susilpnėti antrąjį 2020 metų pusmetį, nes pagrindinės rinkos sunkiai atsigauna po krizės, o medicinos priemonių užsakymai iš užsienio jau pasiekė piką ir ima smukti.

Kinijos bendrovių pirkimo vadybininkų indeksas (PMI), pagrindinis gamyklų veiklos rodiklis, birželio mėnesį siekė 50,9 punkto ir viršijo 5,5 punkto rodiklį numačiusias „Bloomberg News“ apklaustų analitikų prognozes. Palyginti su geguže, indeksas padidėjo 0,3 punkto.

Laikoma, kad viskas 50 punktų riba rodo plėtrą.

Remiantis Nacionalinio statistikos biuro (NBS) duomenimis, ne gamybos PMI siekė 54,4 punkto (mėnesiu anksčiau – 53,6 punkto).

Šie rodikliai džiugina, nes šalies ekonomika lėtai atsigauna nuo krizės, pirmąjį ketvirtį susitraukusi pirmą kartą per dešimtmečius.

NBS vyresnysis statistikas Zhao Qinghe pažymėjo, kad indeksas padidėjo dėl „tolesnio pasiūlos ir paklausos augimo“ birželio mėnesį, o importas ir eksportas taip pat šoktelėjo, nes pagrindinės pasaulinės rinkos vėl ėmė atnaujinti veiklą.

Visgi Zhao Qinghe perspėjo, kad „neapibrėžtumas“ išlieka, nes importo ir eksporto indeksai nepasiekė 50 punktų ribos, o vis daugiau mažų įmonių praneša apie užsakymų trūkumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius