Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos investicijos JAV ir Europoje 2015 metais buvo rekordiškai didelės

Nors Kinijos ekonomikos augimas sulėtėjo, šios šalies investicijos Europoje ir JAV 2015 metais pasiekė rekordinį lygį, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Kinų drakonas
Kinijos investicijos JAV ir Europoje 2015 metais buvo rekordiškai didelės

Valstybiniai ir privatūs Kinijos investuotojai 2015 metais Europoje (Europos Sąjungoje, Norvegijoje ir Šveicarijoje) iš viso investavo rekordinę sumą –23 mlrd. JAV dolerių, rašoma ataskaitoje, kurią parengė advokatų kontora „Baker & McKenzie“ ir konsultacijų įmonė „Rhodium Group“.

Palyginti su 2014 metais, investicijų suma padidėjo 28 proc., taigi investicijų augimas sulėtėjo, pabrėžiama ataskaitoje. 2014 metais Kinijos investicijos Europoje padidėjo du kartus.

Investicijos JAV 2015 metais išaugo 17 proc. iki 15 mlrd. JAV dolerių, o tai taip pat yra rekordinis lygis, rašoma ataskaitoje.

„Dabar ūkyje yra sudėtingas laikotarpis, tačiau mes matome, kad Kinijos įmonės veikia užtikrintai ir toliau investuoja Europoje ir Šiaurės Amerikoje dideles sumas“, - teigia „Baker & McKenzie“ susijungimų ir įsigijimų praktikos grupės vadovas Michaelas DeFranco‘as.

Tiesioginės Kinijos investicijos euro zonoje 2015 metais padidėjo 37 proc. – nuo 12,5 mlrd. JAV dolerių metais anksčiau iki 17,1 mlrd. JAV dolerių.

Daugiausia – 7,9 mlrd. JAV dolerių – investuota Italijoje, visų pirma dėl „Pirelli“ ir „ChemChina“ sandorio. Antroje vietoje buvo Prancūzija – Kinijos investuotojai į šią šalį, visų pirma į turizmo ir infrastruktūros sektorius, investavo 3,6 mlrd. JAV dolerių.

Vien Niujorke Kinijos įmonės investavo 5,4 mlrd. JAV dolerių. Taip pat daug investuota Kalifornijoje ir Teksase.

Prognozuojama, kad Kinijos investicijos Vakarų šalyse 2016 metais gali pasiekti naują rekordą.

Per pirmas šešias šių metų savaites Kinijos įmonės paskelbė apie užsienio susijungimo ir įsigijimo sandorius, kurių bendra vertė sudaro apie 70 mlrd. JAV dolerių. Tačiau šie duomenys yra išankstiniai, nes ne visi šie sandoriai gali būti užbaigti, rašo „The Financial Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius