Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos ir JAV atstovai netrukus gali atnaujinti tiesiogines prekybos derybas

Visai netrukus gali būti surengtas Kinijos ir JAV atstovų susitikimas, kuriame bus atnaujintos tiesioginės dviejų šalių derybos dėl prekybos, rašo kinų žiniasklaida.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos

Kinijos bendrovės kreipiasi į JAV žemės ūkio produktų eksportuotojus ir sako, jog planuoja didinti iš jų perkamus produktų kiekius. Tai rodo, jog Pekinas yra pasirengęs ištesėti Vašingtonui duotus pažadus, rašo valstybinė Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“.

Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, dėl galimybės padidinti perkamus amerikietiškų sojų kiekius Kinija derasi ir su valstybinėmis, ir su privačiomis JAV bendrovėmis.

Agentūros šaltiniai pažymi, jog plane, kurį svarsto Kinijos valdžia ir bendrovės, numatytas importuotojų atleidimas nuo muitų, kuriuos Kinija įvedė iš JAV įvežamoms sojoms – svarbiai JAV žemės ūkio eksporto prekei.

Dvi šalys „viena kitai atsargiai rodo nuoširdumą ir gerą valią“ ir artimiausiu metu gali įvykti jų derybininkų susitikimas, kuriame bus pratęsti pokalbiai, rašoma leidiniui „The Economic Daily“ priklausančiame tinklaraštyje „Taoran Notes“.

Ir „Xinhua“, ir „Taoran Notes“ pranešimuose rašoma, jog Vašingtono sprendimai tam tikrų kiniškų įmonių produktus pašalinti iš sąrašo prekių, kurioms taikomi padidinti muitai, ir leisti JAV bendrovėms tiekti įrangą Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinei „Huawei Technologies“, Pekine yra laikomi teigiamu ženklu.

Žiniasklaidos duomenimis, pirmadienį į Baltuosius rūmus pakviesti įvairių stambių JAV technologijų bendrovių, įskaitant „Intel“ ir „Qualcomm“, atstovai, su kuriais bus kalbamasi apie amerikietiškos įrangos pardavimo Kinijos „Huawei“ atnaujinimą.

„Taoran“ tinklaraštyje taip pat pažymima, jog Kinijos ir JAV atstovai per pokalbį telefonu praėjusią savaitę aptarė „tolesnius derybų žingsnius“, įskaitant tiesioginio susitikimo galimybę.

Rugpjūčio pradžioje Kinijos lyderiai tradiciškai išvyksta iš Pekino į kasmet rengiamą uždarą susitikimą, todėl yra labai tikėtina, jog už derybas su JAV atsakingas Kinijos vicepremjeras Liu He su JAV aukščiausio rango derybininkais susitiks artimiausiomis dienomis, rašoma tinklaraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius