Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos prezidentas ragina pasaulio prekyboje atsisakyti protekcionizmo politikos

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas paragino pasaulio bendruomenę šalinti kliūtis pasaulio prekybos plėtrai ir sukritikavo protekcionizmo politiką.
Xi Jinpingas
Xi Jinpingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Xi Jinpingas

„Nėra nė vienos šalies, kuri galėtų savarankiškai išspręsti problemas, kylančias pasaulio ekonomikos plėtrai“, – pareiškė jis Kinijos tarptautinės importo parodos atidaryme.

„Turime laikytis už rankų, o ne tolti vieni nuo kitų. Turime griauti sienas, o ne jas statyti. Turime tvirtai stoti prieš protekcionizmą ir vienašališkumą. Turime nuolat mažinti prekybos kliūtis, optimizuoti pasaulines gamybos ir pardavimo grandines ir kartu skatinti rinkos paklausą“, – pabrėžė Xi Jinpingas.

Kinijos valstybės vadovas patvirtino, jog šalis dar plačiau atvers savo ekonomiką ir rinkas ir stiprins intelektinės nuosavybės teisių apsaugą.

Kinijoje viešintis ir parodos atidaryme dalyvavęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paragino Kiniją užtikrinti didesnį savo ekonomikos atvirumą.

„Mums reikalingas didesnis Kinijos ir jos vidaus rinkos atvirumas“, – pareiškė jis ir pridūrė, jog „visos Prancūzijos, Vokietijos ir Europos bendrovės čia tikisi sulaukti daugiau pažadų iš Kinijos“.

Prancūzijos valstybės vadovas taip pat pažymėjo, kad JAV ir Kinijos prekybos karas, kuriame, anot jo, nebus laimėtojų, kenkia pasaulio ūkio plėtrai.

Jis išreiškė viltį, jog dviem didžiausiems pasaulio ūkiams pavyks pasiekti susitarimą, kuris taip pat apsaugos kitų prekybos partnerių, tokių kaip Europos Sąjunga (ES), interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius