Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitą savaitę Rusija iš Ukrainos gaus Krymo aneksijos sąskaitą

Ukrainos Teisingumo ministerija jau beveik baigė apskaičiuoti Krymo aneksijos nuostolius ir ruošia bylų tarptautiniams teismams priedus, pranešė teisingumo ministras Pavlo Petrenka, praneša „Ukrinform“.
Rusų tankai Kryme
Rusų tankai Kryme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Viliuosi, kad kitą savaitę jau turėsime pirmuosius ekspertų skaičiavimus, kiek nuostolių padarė Krymo aneksija“, – sakė P.Petrenka.

Pasak jo, Ukraina reikalaus kompensacijos už įvairių Ukrainos ministerijų ir departamentų turtą. Atlyginti bus prašoma rinkos kaina.

„Tai yra Energetikos ministerijos turtas, taip pat Infrastruktūros ir transporto ministerijos turtas – geležinkelis, nekilnojamasis turtas, keliai, laivai, lėktuvai, kurie liko Kryme“, – sakė P.Petrenka.

Jis tikisi, kad Ukrainos šansai sulaukti pritarimo iš tarptautinių teismų yra dideli Jis priminė, kad Ukraina jau turi teigiamą atsakymą iš Europos Žmogaus Teisių Teismo, kuris pareiškė, kad Rusijos veiksmai yra nelegalūs, ir pareikalavo išvesti karius.

„Rusija, žinoma, tai ignoravo, bet, remiantis Žmogaus teisių konvencija, taip pat Europos Komisijos reglamentais, šių nurodymų nevykdymas suteikia pretekstą nukentėjusiai šaliai reikalauti visiškos kompensacijos“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius