-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kitais metais dėl didėsiančio dyzelino akcizo gali kilti ir kainos

Kitais metais didėsiantis dyzelino akcizas greičiausiai turės įtakos visai ekonomikai. Keleivių vežimas dėl to brangti neturėtų, tačiau bendras kainų lygis gali padidėti, rašoma dienraštyje „Lietuvos rytas“.
Dyzelinas
Dyzelinas

Lietuva nuo kitų metų turės taikyti bent minimalius ES akcizus dyzelinui. Akcizas padidės nuo 1043 iki 1140 litų už tūkstantį litrų. Į biudžetą tikimasi surinkti papildomus 94 milijonus litų.

Keleivių vežimo bendrovės „Kautra” vadovas Linas Skardžiukas sako, kad dėl kitais metais įsigaliojančios pridėtinės vertės mokesčio lengvatos keleivių bilietų kainos augti neturėtų.

Nėra jokių garantijų, kad dyzelino litras, padidinus akcizus, kitąmet pabrangs 12 centų. Bet labiau tikėtina, kad dėl to pabrangs maisto produktai. Taip mano Lietuvos pramonininkų konfederacijos ekonomikos ir finansų analitikas Aleksandras Izgorodinas. Dyzelinas degalinėse 12 centų brangtų tuomet, jei išliktų tokios pat naftos kainos.

Tuo tarpu „Linava” prezidentas Algimantas Kondrusevičius sako, kad tie, kurie veža krovinius į užsienį, dyzeliną pirks kitur. Tačiau vidaus rinkoje vežėjai turės branginti savo paslaugas. Dėl to turėtų kilti ir prekių kainos šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius