Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
05 17

Kitąmet minimali alga gali siekti 1070 eurų: verslininkai įspėjo, kad toks spartus didinimas turės neigiamų pasekmių

Lietuvos banko skaičiavimais, kitąmet minimali mėnesio alga (MMA) gali peržengti 1000 eurų ribą ir pasiekti 1070 eurų prieš mokesčius. Tačiau verslininkai purto galvomis – toks augimas gali būti pražūtingas, kai kurie siūlo nieko nekeisti, palikti esamą sumą. Į tai, kad MMA auga per daug sparčiai, atkreipia dėmesį ir ekonomistai bei įspėja apie neigiamas to pasekmes – galinčias augti kainas.
Pinigai
Pinigai / Shutterstock nuotr.

Didinti ar palikti esamą MMA?

Šiuo metu MMA siekia 924 eurus prieš mokesčius arba 708,4 euro „į rankas“. Naujausiais „Sodros“ duomenimis, kovą tokią algą gavo 34 885 Lietuvos gyventojų.

Tačiau Lietuvos bankas (LB) skaičiuoja, kad 2025 m. MMA galėtų jau perkopti 1000 eurų ribą ir siekti 1070 eurų neatskaičius mokesčių.

„Tai yra riba, nuo kurios mes derėsimės dėl MMA, nuo jos mes atsispirsime ir derėsimės į viršų. Vadinasi, MMA kitais metais galėtų būti ne mažesnė nei 1070 eurų“, – 15min nurodė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

Visgi verslai dėl to nėra itin patenkinti. Štai Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė sako kitą savaitę susitiksianti su LB atstovais ir aptarsianti MMA klausimą. Jos teigimu, taip sparčiai auganti MMA smaugia smulkiuosius verslininkus. Jau ir šiuo metu dėl MMA dydžio nelengva, tad jei kitąmet ji dar paaugs, „regionuose smulkaus verslo praktiškai nebeliks“.

Tad, jos manymu, minimali alga kitąmet turėtų likti tokia, kokia yra dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius