Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitų metų biudžeto projekte ES komisaras A.Šemeta įžvelgia per daug optimistinių pajamų pavojų

2011 metų Lietuvos nacionalinio biudžeto projekte konkuruoja optimizmas ir atsargumas, mano Europos Sąjungos (ES) komisaras, atsakingas už mokesčius, muitus ir sukčiavimą, Algirdas Šemeta.
Algirdas Šemeta
Algirdas Šemeta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mano akimis, biudžeto projekte konkuruoja optimizmas ir atsargumas. Didėja biudžeto išlaidos. Tokio didėjimo išlaidos turėtų būti svarios. Jeigu jos pagrįstos realiomis pajamomis, tai yra gerai. Kartu tai yra ekonomikos skatinimo veiksnys. Jeigu ne, tai, be abejo, didins fiskalines problemas“, – penktadienį, kalbėdamas „Verslo žinių“ konferencijoje „2011-ųjų valstybės kryptys ir verslo strategijos“, sakė A.Šemeta.

Jo nuomone, dabar kyla pernelyg optimistinių pajamų prognozių pavojus. Kita vertus, projektas atrodo atsargus – jame numatyta galimybė metų viduryje peržiūrėti, koreguoti biudžetą.

„Gerai tai ar blogai? Ir taip, ir ne. Biudžeto korekcijos mažinimo kryptimi gali sukelti neigiamų lūkesčių. Tai yra neigiamas veiksnys, dabar tokių veiksnių reikėtų vengti“, – pabrėžė A.Šemeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius