-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje – kliūtys atidaryti žuvų turgų

Klaipėdos savivaldybės įpareigojimą Pilies uosto koncesininkui įrengti žuvų turgų Danės krantinėje baigia numarinti paveldo teritorijos statusas ir nebaigtos vietos paieškos. „Lietuvos žinios“ rašo, kad dėl netesybų pradėta skaičiuoti delspinigius.
Išrūkyta žuvis.
Išrūkyta žuvis. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Turgus Klaipėda

Pilies uostą valdančios Klaipėdos laivų remonto bendrovės vadovas Alvydas Butkus teigia, jog dėl neįrengto žuvų turgelio jaučiasi tarsi būtų patekęs tarp girnų. Įmonė pagal koncesijos sutarties terminus investuoti į objektą maždaug 250 tūkst. litų vėluoja pusę metų.

„Pateikėme savivaldybei žuvų turgaus koncepciją, siekėme gauti projektavimo sąlygas. Tačiau Kultūros paveldo departamentas jų neišdavė, motyvuodamas tuo, kad statiniai užstos piliavietę. Tuomet savivaldybė pasiūlė įrengti akmeninius stalus“, – sakė A.Butkus miesto tarybos Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijai, kuri jau antrus metus visokiais būdais mėgina išjudinti prekybą šviežiomis žuvimis prie Pilies tilto.

Teigiama, kad dėl Klaipėdos kultūros paveldo departamento pozicijos niekaip nepavyksta suderinti projekto. Ši institucija ginasi, kad stabdžius įjungė ne ji, o kitokią žuvų turgaus viziją susikūrusi savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius