Klaipėdos jūrų uosto direkcija už 14 mln. litų įsigijo pastatą iš „DFDS Lisco“

Valstybinio Klaipėdos jūrų uosto administracija po pusmetį trukusių derybų dėl kainos iš keltų įmonės „DFDS Lisco“ už 14,014 mln. Lt perka administracines patalpas.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

„Lietuvos žinios“ rašo, kad pastato pirkimo-pardavimo sutartis pasirašyta kovo 22 dieną, o uosto direkcija į naujas patalpas ketina persikelti iki 20 metų veiklos jubiliejaus birželio mėnesį.

„Atsižvelgėme ir į tai, kad turimos administracinės patalpos neatitinka sanitarinių higienos normų, nes daugumai darbuotojų tenka tik apie 4 kv. m darbo vietos ploto. Kasmet uosto direkcijoje apsilanko apie 60 delegacijų iš įvairių pasaulio šalių. Uosto direkcijai stinga vietos tinkamai pristatyti vienintelį Lietuvos uostą“, – teigė generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Tikimasi, kad visas tarnybas sukėlus į vieną pastatą, kurio plotas – 4950 kv. m, nereikės išlaidauti darbo kabinetų ir renginių salės nuomai.

„Su uosto direkcija sutarta, kad išsikraustysime iki gegužės 31 d. Sutapo visų ketinimai: mūsų – pastatą parduoti, o direkcijos – noras patalpas pirkti. Įmonei priėmus sprendimą paslaugas krovinių siuntėjams ir keleiviams tobulinti, perkeliant dalį darbuotojų į jūrų perkėlos terminalo administracines patalpas, turimas pastatas tapo per didelis, jo naudojimas neefektyvus. Krovinių tarnyba iškelta jau anksčiau, keleivių aptarnavimo tarnybą taip pat netrukus numatoma iškelti į uostą“, – sakė „DFDS Lisco“ komunikacijos vadovas Vaidotas Klumbys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius