-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos LEZ planuojamos cemento logistikos terminalo statybos

Kitą savaitę gali būti pasirašyta sutartis su viena iš stambiausių pasaulyje cemento gamintoja dėl cemento logistikos terminalo statybos Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).
Klaipėdos LEZ
Klaipėdos LEZ / 15min.lt nuotr.

Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės direktorius Eimantas Kiudulas dienraščiui „Verslo žinios“ patvirtino, kad vokiečių „HeidelbergCement“ rimtai domisi galimybe Klaipėdos LEZ statyti tokį terminalą, bet koks būtų jo pajėgumas – kol kas neįvardijama.

„Jie gali ateiti ir neateiti, sutarties dar neturime. Tai nebūtų koks nors itin didelis terminalas – elementarus įvežimo ir paskirstymo centras. Vieną įmonę jie turi Kaune“, – sako direktorius.

„HeidelbergCement“ Lietuvoje valdo Kauno bendrovę „Gerdukas“, kuri prekiauja importuojamu cementu ir yra konkurentė vienintelei Lietuvoje cemento gamintojai „Akmenės cementas“.

E.Kiudulo teigimu, planuojama, kad sutartis tarp LEZ ir „HeidelbergCement“ gali būti pasirašyta kitą savaitę. Jis taip pat paneigė sklandančias kalbas, jog planuojama LEZ statyti cemento gamyklą.

Vis dėlto planuojamą terminalą Klaipėdoje „Akmenės cementas“ laiko dar vienu konkurentu – bendrovės generalinis direktorius Artūras Zaremba pažymi, kad būtų apmaudu, jei terminalo Klaipėdoje statybai būtų skiriama Europos Sąjungos, Lietuvos Vyriausybės parama, kai vietiniai gamintojai tokia parama ne visada gali pasinaudoti.

„Mes paramos naujai technologinei linijai negauname, nors pas mus dirba apie 550 žmonių. Tame terminale Klaipėdoje, manau, bus įdarbinta tik keletas žmonių, nes viskas bus automatizuota. Tad ir mokesčių valstybė negaus“, – priekaištauja A.Zaremba dėl to, kad investuotojams iš užsienio neretai tiesiama paramos ranka, pamirštant savas įmones.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius