-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos mieste ir rajone nuo liepos iki 10 proc. gali brangti vanduo

Jei uostamiesčio ir Klaipėdos rajonų valdžia neras rimtų argumentų, kodėl reikėtų peržiūrėti Kainų komisijos patvirtintas naujas bendrovės „Klaipėdos vanduo“ tiekiamo vandens ir valomų nuotekų kainas, daugumai abiejų savivaldybių gyventojų jos didės iki 10 proc.
Vanduo greitina medžiagų apykaitą
Vanduo greitina medžiagų apykaitą / 123rf nuotr.

Politikams patvirtinus kainas, jos įsigaliotų po 30 dienų – jei sprendimai bus priimti gegužę, naujos kainos būtų taikomos nuo liepos, penktadienį informuoja uostamiesčio dienraštis „Vakarų ekspresas“.

Tačiau tie, kurie sugebės susitarti, jog atsiskaitys pagal įvadinį daugiabučio skaitiklį, mokės ne tik mažiau už patį vandenį, bet ir atsikratys vadinamojo abonentinio mokesčio.

Vandentiekininkai sutinka, kad tokią tvarką lengviausia įsivesti daugiabučiuose, kuriuose yra įsteigtos bendrijos. Namų valdų atstovai savo ruožtu pripažįsta, jog tai įgyvendinti sunku jau vien dėl to, kad būtinas visų butų savininkų sutikimas.

„Daugiabučiuose vandens nuostoliai siekia 12 proc. Kainų komisija nuo šiol leidžia 10 proc. tokių nuostolių įskaičiuoti į vandens kainą. Todėl patvirtinus naujas kainas, tie gyventojai, kurie susitars, jog nori atsiskaityti pagal įvadino skaitiklio rodmenis, mokės 10 proc. mažiau už tuos, kurie bus pasirinkę įprastą atsiskaitymo būdą. Be to, jiems nebereikės mokėti 7 litus per mėnesį siekiančio mokesčio, kuris mokamas už abu individualius vandens skaitiklius. Visas namas per mėnesį už įvadinį skaitiklį mokės tik 8 litus. Tokiems klientams vandens kaina lyginant su dabartine sumažės 1,8 proc., tačiau bus net 57 centais už kubinį metrą mažesnė nei atsiskaitant pagal skaitiklį bute“, – aiškino „Klaipėdos vandens“ generalinis direktorius Leonas Makūnas.

Paskutinį kartą vandens kaina uostamiestyje ir Gargžduose keitėsi 2008-aisiais. Ją peržiūrėti prireikė dėl to, kad tiek rajono, tiek uostamiesčio politikai patvirtino „Klaipėdos vandens“ 2013-2016 metų investicinę programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius