Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ žiemą Venesuelos naftos nepriims

Valstybės valdoma „Klaipėdos nafta“ žiemą nesiruošia krauti Venesuelos naftos Baltarusijai, nes įmonei tai neapsimoka.
Nafta
Nafta / K.Vanago, R.Vilimo/BFL nuotr.

„Žiemą mums neapsimoka pilti naftos, ir baltarusiai tai suprato. Beveik pilnas užsakymų portfelis ir užtrukusios derybos neleidžia optimistiškai vertinti Venesuelos naftos krovos perspektyvų artimiausiu laikotarpiu, tačiau su pirkėjais iš Baltarusijos kalbamės apie tolesnes perspektyvas. Gruodį terminale lankysis Venesuelos naftos pramonės atstovai, su jais taip pat kalbėsimės apie bendradarbiavimo galimybes“, – „Lietuvos žinioms“ sakė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

R.Masiulio žodžiais, derybos su Baltarusija dėl Venesuelos naftos taip pat nenutrauktos, o tik sustabdytos.

Rugpjūčio pabaigoje „Klaipėdos nafta“ sėkmingai atliko Baltarusijos užsakymą – priėmė 80 tūkst. tonų talpos laivą, kuris iš Venesuelos atplukdė „Santa Barbara“ vadinamos naftos.

Nors tuomet politikai kalbėjo, kad šiemet ir kitąmet perpilti dar mažiausiai 2 mln. tonų naftos nebus kliūčių, pradėtos derybos ir siūlomos komercinės sąlygos atskleidė, jog neturint tvirtų tiekimo garantijų įsipareigoti neverta.

R.Masiulio žodžiais, derybos su Baltarusija dėl Venesuelos naftos taip pat nenutrauktos, o tik sustabdytos.

Dar rugsėjo 14 dieną „Klaipėdos nafta“ ir bendrovė „Somitekno Ltd“ sudarė ilgalaikę sutartį, kuri leis užsitikrinti vakuuminio gazolio krovos kiekį, iš viso 2 mln. tonų, iki kitų metų rugpjūčio.

Lapkričio 22 dieną buvo pasirašyta ilgalaikė sutartis su kompanija „Gazprom Neft Trading GMBH“ dėl mazuto krovos. Šių krovinių kiekis turi sudaryti 10–15 proc. terminalo pajėgumo.

„Klaipėdos nafta“ pažymi, kad mažėja pagrindinės klientės – bendrovės „Orlen Lietuva“ – eksporto srautas, bet didėja kitų klientų, eksportuojančių Baltarusijos ir Rusijos gamyklų produktus, gabenamas kiekis.

Gruodžio mėnuo bendrovės vadovybei būna sunkiausias dėl intensyvių derybų su Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos savininke „Orlen Lietuva“, kuri per Klaipėdą kasmet eksportuoja iki 5 mln. tonų naftos produktų. Kai kuriais metais tai sudaro 50–80 proc. „Klaipėdos naftos“ apyvartos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius