-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Klaipėdos naftai“ metai buvo rekordiniai

Neaudituotais duomenimis AB „Klaipėdos nafta“ per 2011 metus uždirbo daugiau nei 45,7 mln. litų grynojo pelno atitinkamai 75 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais (26,1 mln. litų). Tai geriausias grynojo pelno rezultatas bendrovės istorijoje.
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Šiemet per dvylika mėnesių terminale perkrauta 7,7 mln. tonų naftos produktų – 2,5 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį (7,9 mln. tonų), tačiau pardavimo pajamos išaugo 15 proc. iki rekordinio 141,3 mln. litų pajamų lygio.

„Nors šiuo metu mūsų vienas iš pagrindinių veiklos prioritetų yra suskystintų gamtinių dujų terminalo projekto vystymas, bendrovės vadovybė ir toliau siekdama didinti įmonės pelningumo rodiklį iš tiesioginės veiklos dirba dėsningai ir nuosekliai. Išsikelti ambicingi tikslai buvo pasiekti su kaupu. Per visą savo gyvavimo laikotarpį įmonė nėra pasiekusi tokių pajamų ir negavusi tokio pelno“, – pažymėjo R.Masiulis.

Bendrovės „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis informavo, jog tokį įspūdingą 2011 m. bendrovės pajamų augimą lėmė svarbūs faktoriai tokie, kaip - darbas be tarpininkų, kuomet nutraukus neskaidrų bendradarbiavimą su bendrove „Naftos grupė“, bendrovė uždirbo papildomų pajamų iš didesnių krovos tarifų, – įgyvendinti  struktūriniai pertvarkymai komercijos srityje, kurie taip pat davė papildomų pajamų už naftos produktų likučių tvarkymą, bei sėkmingai įvykdytas iš lijalinių vandenų išvalytų naftos produktų pardavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius