-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uostas grasina nutraukti rangos sutartį su „Klaipėdos hidrotechnika“

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija grasina nutraukti rangos sutartį su bendrove „Klaipėdos hidrotechnika“, jei ji per dvi savaites nepradės visu pajėgumu valyti uosto akvatorijos dugno.
Į Klaipėdą atplaukė ilgiausias ir didžiausios talpos per visą jūrų uosto istoriją konteinerinis laivas „MSC Aniello“.
klaipėdos uostas / G.Kubiliūtės nuotr.

Už laiku nepradėtus valymo darbus „Klaipėdos hidrotechnikai“ yra paskirta vienkartinė 40 tūkst. litų bauda ir 5 tūkst. litų bauda už kiekvieną uždelstą dieną, tačiau bendrovė baudos nepripažįsta, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Klaipėdos hidrotechnika“ spalio pabaigoje pavėluotai buvo pradėjusi valyti uosto dugną, tačiau darbai vėl sustojo sugedus iš Danijos atsigabentai žemsiurbei. Įmonės vadovas Pranciškus Jurgutis tikina, kad artimiausiu metu išsinuomos galingesnę žemsiurbę ir pradės dirbti visu pajėgumu. Uosto direkcija šiems pažadams įvykdyti suteikė poros savaičių laikotarpį.

„Arba dirba, arba atsisveikiname, tačiau P.Jurgutis nesutinka nutraukti sutarties abipusiu susitarimu. Esame tapę įkaitais prieš keletą metų su “Klaipėdos hidrotechnika„ pasirašytos sutarties, tačiau jei darbai nejudės, remdamasis Civiliniu kodeksu, sutartį nutrauksiu“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Dėl skolų, kurios siekia apie 8 mln. litų, Klaipėdos apygardos teisme yra penkių įmonių ieškiniai „Klaipėdos hidrotechnikai“, vienas iš jų jau išnagrinėtas. Gruodžio pradžioje yra numatytas teismo posėdis dėl bankroto bylos iškėlimo „Klaipėdos hidrotechnikai“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius