Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos valdžia už automobilių statymą surinko dvigubai daugiau

Pernai vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimą į Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą surinkta 3,7 mln. litų, tai yra 1,4 mln. (37 proc.) daugiau nei 2012 metais (2,3 mln. Lt).
Nuo rugsėjo pirmosios iki birželio pirmosios automobilių stovėjimas centrinėse Palangos gatvėse atpigo iki 1 Lt už valandą.
Klaipėdoje į biudžetą už automobilių statymą pririnkta per 3,7 mln. Lt. / 15min.lt nuotr.

Kaip informuoja Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, prieš trejetą metų tokia rinkliava įvesta siekiant gerinti miesto ekologinę būklę,
mažinti automobilių srautus senamiestyje ir miesto centrinėje dalyje. Surinktos lėšos  skiriamos naujų parkavimo aikštelių įrengimui, viešojo transporto infrastruktūros priežiūrai ir plėtojimui, kiemų remonto darbams ir kt.

Pasak R.Mockaus, rinkliavos augimą lėmė išaugęs vairuotojų sąmoningumas, beveik 70 proc. padidėjęs atsiskaitymo už parkavimo paslaugas SMS žinutėmis skaičius (surinkta apie 360 tūkst.  litų), įvestas vadinamas „užmaršumo mokestis“ (jei per parą pažeidėjas susimoka užmaršumo mokestį – nesurašomas protokolas baudai mokėti), kurio surinkta apie 400  tūkst. litų, pagerėjęs rinkliavos administravimas, t. y. rinkliavos surinkimas ir  išieškojimas.

Iš surinktų 3,7 mln. Lt pernai jau buvo panaudoti 3,1 mln. Lt. Iš jų – automobilių stovėjimo aikštelių įrengimui, kiemų remontui, ženklinimui, autobusų laukimo paviljonų įrengimui – apie 500 tūkst. Lt.; viešojo transporto veiklai plėtoti, infrastruktūrai vystyti, dujomis varomiems ekologiškiems  autobusams pirkti – apie 1,2 mln. Lt; rinkliavai administruoti ir lizingui už parkomatus mokėti – apie 1,4 mln. Lt.

Likusią lėšų dalį šiemet planuojama panaudoti kiemų remonto darbams, eismo saugumo priemonių įrengimui ir viešojo transporto infrastruktūros vystymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius