Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klientei banke rekomendavo programėlę naudoti tik smulkiems pervedimams

Vilnietė Karolina kolegei už kelionės bilietus bandė pervesti daugiau nei 300 eurų. Kai nepavyko to padaryti mobiliąja programėle, mergina banke išgirdo, kad verčiau dideles pinigų sumas siųsti naudojantis kompiuteriu. Tiesa, bankas tą neigia – mobiliąja programėle galima atlikti bet kokius pervedimus, todėl su Karolina bendravusi banko konsultantė veikiausiai suklydo.
Internetinė bankininkystė
Internetinė bankininkystė / 123RF.com nuotr.

Karolina kovo 8 dieną norėjo pervesti savo kolegei pinigų už kelionės į Europos pietus bilietus. Kadangi kodų kortelės mergina neturėjo, pasinaudojo „Swedbank“ išmaniąja programėle ir „Smart ID“.

„Padariau pavedimą, ekrane pamačiau, kad „nurodymas sėkmingai nusiųstas į banką“ ir buvau rami iki tol, kol kolegė pranešė, jog mano pavedimo negavo“, – Karolina pasakojo, kad jos kolegė apie pervedimą pasiteiravo praėjus kelioms savaitėms.

Ji pasiūlė programėlę naudoti tik tuomet, kai reikia pervesti mažesnes sumas, – pasakojo Karolina.

Karolina, nustebusi, kad pinigai kolegės sąskaitos taip ir nepasiekė, prisijungė ir patikrino sąskaitos išrašą – pasirodo, 320 eurų, kuriuos ji vedė kolegei, iš tiesų niekur nenukeliavo.

„Kreipiausi į „Swedbank“ darbuotoją, ji negalėjo paaiškinti, kodėl taip nutiko, nes taip pat to pavedimo nematė. Ji pasiūlė programėlę naudoti tik tuomet, kai reikia pervesti mažesnes sumas. Bandžiau pervesti 320 Eur. Taip pat ji teigė, kad programėlė kartais sustreikuoja, todėl galbūt tą dieną kaip tik buvo kokių nors sutrikimų. Galiausiai šią sumą pervedžiau, tačiau tą pačią dieną jau negalėjau atlikti smulkaus pavedimo. Bandžiau penkis kartus, tačiau priėjus žingsnį, kai telikdavo patvirtinti pavedimą, galiausiai programėlė persikraudavo, ir pavedimo tądien taip ir nepadariau. Teko jį atlikti kitą dieną“, – 15min pasakojo Karolina.

Tikėtina, kad darbuotoja, rekomenduodama didesniems pervedimams naudoti tik kompiuterį, suklydo, nes bankas jokių limitų nėra nustatęs.

Pavedimo limitas nesiskiria jį atliekant išmaniojoje programėlėje ar interneto banke, – komentavo banko atstovas.

„Pavedimo limitas nesiskiria jį atliekant išmaniojoje programėlėje ar interneto banke. Sudėtinga komentuoti nežinant visų detalių, tačiau tikėtina, kad buvo akcentuotas banko išmaniosios programėlės patogumas atliekant mažesnius pavedimus. Išmanioji programėlė pavedimams iki 30 eurų ypač paranki, nes juos galima atlikti ypač greitai ir patogiai – tokio dydžio pavedimus savo pasirinktam gavėjų ratui klientai gali atlikti be papildomo identifikavimo“, – 15min aiškino banko atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Vis tik Karolina, išgirdusį tokį banko atsakymą, patvirtino, kad tikrai nebuvo kalbėta apie patogumą. „Gal tai buvo nauja darbuotoja“, – pečiais gūžtelėjo Karolina.

Tuo metu S.Abraškevičius rekomendavo užsisakyti pranešimus apie sąskaitos likutį.

„Mūsų banko mobiliojoje programėlėje veikia pranešimų funkcija (push notifications), kuri klientus informuoja apie pokyčius jų sąskaitoje. Tai leidžia sekti lėšų judėjimą savo sąskaitoje, atpažinti įtartinas operacijas ir apie jas nedelsiant pranešti banko darbuotojams“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius