-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klimato kaitą neigiantis Rupertas Murdochas įsigijo žurnalą „National Geographic“

Prieš daugiau negu šimtą metų įkurta JAV „Nacionalinės geografijos draugija“ paskelbė apie savo leidžiamo žurnalo „National Geographic“ pardavimą milijardieriui Rupertui Murdochui, rašo „The New York Times“.
Rupertas Murdochas
Rupertas Murdochas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šio sandorio vertė siekia 725 mln. dolerių. Po sandėrio bus įkurta jungtinė bendrovė su R.Murdochui priklausančiu žiniasklaidos koncernu „21st Century Fox“.

Šio sandorio vertė siekia 725 mln. dolerių.

73 proc. naujai įkurtos kompanijos „National Geographic Partners“ akcijų priklausys R.Murdochui, o likusi aktyvų dalis atiteks aukščiausios grandies „Nacionalinės geografijos draugijos“ vadybininkams.

Kaip rašo cnn.com, „Nacionalinės geografijos draugija“ su R.Murdocho valdoma žiniasklaidos imperija bendradarbiauja jau du dešimtmečius. Būtent „21st Century Fox“ ir yra didžiausia TV kanalo „National Geographic Channel“ akcininkė.

Žurnalo „National Geographic“ pardavimo R.Murdocho žiniasklaidos grupei kritikai teigia, kad paradoksalu yra tai, jog klimato pokyčius neigiantis milijardierius įsigijo draugijos, teikiančios stipendijas mokslininkams, leidinį.

R.Murdochas yra viena iš garsiausių klimato pokyčius neigiančių įžymybių, o jo šeimai priklausančią „Fox“ žiniasklaidos imperiją mokslininkai kaltina dažnu faktų iškraipymu apie pasaulinį atšilimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius