-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kodėl sezoniniams verslams verta įsidiegti mokėjimus kortelėmis?

Gruodžio mėnesį vykstančios kalėdinės mugės sutraukia tūkstančius lankytojų, o jose veikiantiems prekeiviams tai pats pelningiausias metų laikas. Neretai jose įsikuria tik sezoniškai verslą vystantys smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) atstovai. Tokie verslininkai dažnai nesuteikia galimybės klientams atsiskaityti kortelėmis, o tai, gyventojams vis rečiau nešiojantis grynuosius, gali atnešti nemenkus nuostolius verslui.
„myPos“
„myPos“ / Projekto partnerio nuotr.

„myPOS“ iniciatyva „Mokėk kortele visur“ žmonės kviečiami registruoti vietas, kuriose nėra galimybės atsiskaityti kortele, ir prisidėti prie verslo skaidrinimo Lietuvoje. Registruoti įmones galite čia.

Atsiskaitymas kortelėmis verslams suteikia konkurencinį pranašumą

Gruodžio mėnesį Kalėdinėms mugėms tampant vienu pagrindinių traukos centrų miestuose, ten prekiaujantys smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) atstovai neretai susiduria su dideliais iššūkiais. Verslininkai, siekdami pritraukti kuo daugiau pirkėjų, stengiasi pasiūlyti platesnį prekių asortimentą ar žemesnes kainas. Visgi viena svarbiausių sėkmingo verslo sudedamųjų dalių – kokybiškas klientų aptarnavimas, kurį užtikrinti susiduriant su išaugusiais pirkėjų srautais tampa sudėtinga.

„Sezoniškai verslą vykdantys verslininkai vis dar galvoja, kad pigiausia ir paprasčiausia atsiskaitymo galimybė – grynieji pinigai, todėl nesuteikia galimybės atsiskaityti kortele. Visgi taip jie apriboja klientą, kuris į mugę ateina su limituota grynųjų pinigų suma. Suteikdami galimybę atsiskaityti kortele verslai gali klientui parduoti neplanuotas, papildomas prekes ir paslaugas ir taip didinti savo pajamas“, - pasakoja Donatas Jankauskas, išmaniųjų atsiskaitymų bendrovės „myPOS“ vadovas Lietuvoje.

Smulkaus ir vidutinio verslo atstovams, ypač užsiimantiems sezonine prekyba, atsiskaitymas kortelėmis dažnai atrodo per brangus ir nereikalingas. Nors nesinaudodami tokia paslauga verslininkai mano, jog sutaupo, iš tiesų jie tik apriboja savo klientų srautus.

„Pažvelgus į bankų siūlomus atsiskaitymo kortelėmis pasiūlymus, susidaro įspūdis, jog jie pritaikyti tik didiesiems žaidėjams. Smulkaus ir vidutinio verslo atstovai, norintys turėti tokią atsiskaitymo formą, turi įsipareigoti ilgam laikui bei mokesčius mokėti net ir tuo metu, kai prekybinės veiklos nevykdo. Deja, verslininkai dažnai nežino alternatyvių sprendimų – nebankinių atsiskaitymų paslaugą teikianti „myPOS“ netaiko jokių pastovių mokesčių, todėl neteks mokėti už paslaugą, kuria nemažą dalį laiko visai nesinaudojate“, – sako „myPOS“ vadovas Lietuvoje.

Projekto partnerio nuotr./„myPOS“ mokėjimų aparatas
Projekto partnerio nuotr./„myPOS“ mokėjimų aparatas

Lengvesnis finansų valdymas

Išaugusios verslo apimtys apsunkina ir įmonės finansų sekimą. Nors prieš Kalėdas verslas gauna daugiau pajamų, patiria ir daugiau išlaidų.

„Sezoninių verslų atstovai puikiai supranta, jog didžiuoju prekybos metu būtina nuolatos sekti savo finansinę situaciją ir būti pasiruošusiems netikėtoms išlaidoms. Bankų atsiskaitymo kortelėmis pasiūlymai šios problemos dažnai neišsprendžia – lėšos į sąskaitą paprastai įskaitomos tik po dienos ar net ilgiau. Naudojantis „myPOS“ tikslų turimų lėšų kiekį galima žinoti bet kuriuo metu – vykdomi mokėjimai į verslo sąskaitą pervedami per kelias sekundes“, – sako D. Jankauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius