Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl už gruodį sunaudotą elektrą ir dujas reikia mokėti sausio kainomis?

Nuo praėjusių metų vasario mėnesio pasikeitė elektros energijos ir gamtinių dujų suvartojimo deklaravimo principai, LRT RADIJUI sako Lietuvos energijos atstovas Artūras Ketlerius. Anot jo, pagal šią tvarką, duomenys turi būti deklaruoti už einamąjį mėnesį iki paskutinės to mėnesio dienos.
Pensija
Piniginė /  123rf.com nuotr.
Temos: 2 Dujos Elektra

„Laba diena, prašau paaiškinti, kodėl už gruodį sunaudotą elektrą ir dujas sausio pirmąją mokėjau būtent sausio mėnesio kainomis?“ – teiraujasi LRT RADIJO klausytoja.

Lietuvos energijos atstovas A.Ketlerius pabrėžia, kad apie besikeičiančią tvarką klientus bendrovė informavo įvairiomis priemonėmis.

„Visiems savo klientams nuo gruodžio vidurio žinutėmis, el. paštu, reklamomis internete, taip pat per žiniasklaidą priminėme, kad pasikeitė elektros energijos ir gamtinių dujų deklaravimo tvarka. Raginome nepamiršti deklaruoti rodmenų iki metų pabaigos“, – tikina jis.

Pasak Lietuvos energijos atstovo, tam tikri pokyčiai įvyko pernai metais: „Situacija yra tokia, kad nuo praėjusių metų vasario mėnesio pasikeitė elektros energijos ir gamtinių dujų suvartojimo deklaravimo principai. Duomenys turi būti deklaruoti už einamąjį mėnesį iki paskutinės to mėnesio dienos. Sumokėti galima per kitą mėnesį.“

Tiesa, priduria A.Ketlerius, yra du variantai – galima deklaruoti mokesčius savitarnos svetainėje ir mokėti vėliau arba viską padaryti iškart.

„Galima sumokėti deklaruojant arba deklaruoti mėnesio pabaigoje ir sumokėti per kitą mėnesį. Jei norima tik deklaruoti, nemokant už suvartotą elektros energiją ir gamtines dujas, tai galima padaryti savitarnos svetainėje www.manogile.lt. Kitose vietose deklaruojant rodmenis, pavyzdžiui, atsiskaitant grynaisiais pinigais, kartu reikia ir sumokėti, nėra galimybės vien tik deklaruoti“, – tvarką aiškina specialistas.

Patartina mokesčius deklaruoti arba mokėti mėnesio pabaigoje – viduryje dar per anksti, kalba Lietuvos energijos atstovas A.Ketlerius.

„Mėnesio viduryje būtų ankstoka, geriausia tai daryti mėnesio pabaigoje, netgi paskutinę dieną. Šiuo atveju mūsų klientė deklaravo rodmenis jau po Naujųjų metų, sausio 1 dieną, todėl buvo suskaičiuota 2019 metų kainomis. Visus klientus įspėjome, priminėme, kad būtina deklaruoti rodmenis iki metų pabaigos“, – primena jis.

Anot Lietuvos energijos atstovo, sausio mėnesį suvartotą energiją ir dujas reikia deklaruoti iki šio mėnesio pabaigos. Kol tarifai nesikeičia, klientai duomenis gali deklaruoti anksčiau, o sumokėti – vėliau.

„Tai aktualiausia tada, kai keičiasi elektros energijos ir gamtinių dujų kainos. Tada pasikeičia tarifas, kuriuo skaičiuojamas minėtos kainos. Praėjusių metų pabaigoje tai buvo ypač aktualu, todėl klientus įspėjome, priminėme apie įsigaliojančią tvarką. Jei keisis kainos metų eigoje, tai vėl pasidarys aktualiau“, – pasakoja A.Ketlerius.

Parengė Viktorija Juškauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius