-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komercijos atašė Lenkijoje T.Pozlevičius pradeda darbą

Komercijos atašė Lenkijoje Tomašas Pozlevičius pradeda eiti pareigas Lietuvos ambasadoje.
Lenkijos vėliava
Lenkijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Tikimasi, kad naujasis komercijos atašė padės plėtoti Lietuvos ekonominį atstovavimą Lenkijoje, paspartins ir koordinuos bendrų projektų įgyvendinimą, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

"Tikimės, kad paskirtas komercijos atašė padės realizuoti tuos projektus, kurie bus įdomūs abiejų šalių verslo atstovams, dar labiau paskatins investicijų pritraukimą ir Lietuvos verslams plačiau atvers vartus į didelę kaimynų šalies rinką“, – pranešime sakė ministrė Aušrinė Armonaitė.

T.Pozlevičius iki paskyrimo į naujas pareigas dirbo verslo konsultantu, anksčiau yra dirbęs „Kauno grūdų“ įmonių grupės projektų ir investicijų koordinatoriumi, dar anksčiau – tuometėje Ūkio ministerijoje Projektų valdymo skyriuje.

„Sieksiu, kad galėtume be kliūčių plėsti Lietuvos įmonių potencialą bei išlaikyti konkurencinį pranašumą regione. Tikiu dialogu tarp Lietuvos ir Lenkijos, o pasitelkus žinias, patirtį, žmogiškuosius ir materialinius išteklius galimi reikšmingi pokyčiai siekiant bendrų strateginių tikslų“, – sakė T.Pozlevičius.

Dvišalė Lietuvos ir Lenkijos prekybos apyvarta 2021 metais siekė 7,3 mlrd. eurų, o tiesioginės Lenkijos investicijos siekia 1,74 mlrd. eurų – pagal šį rodiklį Lenkija yra penkta pagal mastą investuotoja Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius