-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kompiuteriniam raštingumui ugdyti – beveik 28 mln. litų

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas pasirašė įsakymą, kuriuo kompiuterinio raštingumo projektams įgyvendinti skirta 27,8 mln. litų iš Europos socialinio fondo (ESF). Šiomis lėšomis bus finansuojami 13 projektų, kuriuose dalyvaudami savo kompiuterinį raštingumą ugdyti galės 48 tūkst. žmonių, teigiama ministerijos pranešime.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Ugdymas Pinigai

„Džiaugiamės, kad įgyvendinant šiuos projektus didelis dėmesys bus teikiamas vyresnio amžiaus, virš 45 metų, asmenims, kuriems stinga žinių naudojantis kompiuteriu, internetu. Mokymuose turės galimybę dalyvauti ne tik didžiųjų miestų, bet ir atokesnių Lietuvos regionų gyventojai“, - sakė ministras D. Jankauskas.

Atrenkant minėtus projektus, prioritetas taip pat buvo teikiamas paraiškoms, planuojamoms įgyvendinti mažesniuose miesteliuose ir kaimo gyvenvietėse, taip pat pareiškėjams, turintiems didesnę atitinkamos veiklos įgyvendinimo patirtį.

Įvertinus tai, kad projektai, pretendavę į ESF finansavimą, buvo gerai ir kokybiškai parengti, dar 9 projektai įtraukti į rezervinį projektų sąrašą. Atsiradus finansinėms galimybėms, jie bus finansuojami europinėmis lėšomis.

Šie projektai bus įgyvendinami visoje Lietuvoje iki 2013 m. pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos priemonę ,,Kompiuterinio raštingumo įgūdžių ugdymas“.

Priemonė yra skirta kompiuterinio raštingumo įgūdžių, kurie naudojami praktikoje ir siejasi su konkretaus asmens poreikiais darbo rinkoje (įsidarbinti, siekti aukštesnių pareigų, persikvalifikuoti), ugdymui. Taip pat kompiuterinių įgūdžių, kurie reikalingi sėkmingam informacinių technologijų taikymui, ugdymui kasdienėje veikloje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius