Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba netirs reklamos Vilniaus viešajame transporte

Konkurencijos taryba pranešė nepradėsianti tyrimo dėl Vilniaus savivaldybės valdomos bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) reklamos transliavimo viešajame transporte.
Vilniaus viešasis transportas streiko metu
Vilniaus viešasis transportas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Taryba priėjo išvados, kad atsižvelgus į reklamos transliavimo pobūdį vartotojams negalėjo būti daroma žala, pranešė taryba.

Be to, taryba neturi įgaliojimų atlikti tyrimų ir taikyti sankcijų savivaldybėms ar jų valdomoms įmonėms dėl galimų Vietos savivaldos įstatymo pažeidimų.

Institucijos teigimu, VVT nepažeidė Konkurencijos įstatymo, jos veiksmai negali būti vertinami kaip viešojo administravimo subjekto funkcijos, o tyrimas dėl savivaldybės veiksmų neatitiktų tarybos veiklos prioriteto.

Į Konkurencijos tarybą kreipėsi Lietuvos marketingo asociacija, pranešusi, kad VVT naudojasi savo išskirtine padėtimi, nes transliuoja reklamą viešajame transporte. Asociacijos nuomone, kitos įmonės negali teikti tokių paslaugų, todėl jos diskriminuojamos, o rinka – iškraipoma, todėl tai riboja konkurenciją.

Konkurencijos tarybos nutarimas gali būti skundžiamas Regionų apygardos administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius