-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba nutraukė beveik trejus metus trukusį tyrimą dėl maisto produktų kainų

Konkurencijos taryba nutraukė beveik trejus metus trukusį tyrimą, kurio metu buvo stebimi maisto produktų kainų pokyčiai. Tyrimas turėjo padėti Konkurencijos tarybai „operatyviai reaguoti“ į maisto produktų kainų reikšmingus pokyčius.
Maisto produktai
Maisto produktai / J.Širkajevos/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Tyrimas buvo nutrauktas. Buvo atliekama stebėsena, pažeidimų nebuvo“, – BNS sakė tarybos atstovė Marija Grybauskaitė.

Sprendimą nutraukti dar 2010-ųjų spalį pradėtą tyrimą taryba priėmė liepos 18 dieną.

Pasak konkurencijos sargų, toks stebėsenos tyrimas nebėra būtinas, nes Konkurencijos taryba ir taip gali stebėti ir įvertinti maisto produktų kainas prekybos centruose ir jų pokyčius. Tyrimas buvo pradėtas 2010 metais, kuomet visuomenėje kilo diskusijų dėl didžiuosiuose prekybos tinkluose labai išaugusių kainų. Anot tarybos, per kelerius metus atsirado įvairių informacijos apie maisto produktų kainas skleidimo šaltinių, tokia informacija skelbiama statistikos puslapiuose.

Kitą 2010 metų rugsėjį pradėtą tyrimą dėl galimo kartelio duonos, pieno produktų rinkose Konkurencijos taryba skelbia tęsianti. 

„Maisto produktų mažmeninių kainų tyrimas yra įtrauktas į Statistikos departamento oficialiosios statistikos darbų programą, o parengta statistinė informacija skelbiama ir interneto svetainėje produktukainos.lt. (...) Nėra objektyvios būtinybės tęsti tyrimą kaip priemonę skirtą vartotojų informavimui bei konkurencijos skatinimui“, – skelbiama paviešintame tarybos nutarime.

Kitą 2010 metų rugsėjį pradėtą tyrimą dėl galimo kartelio duonos, pieno produktų rinkose Konkurencijos taryba skelbia tęsianti. Tyrimas dėl galimo maisto produktų gamintojų ir pardavėjų bei jų asociacijos kartelio liepos 4 dieną buvo pratęstas.

„Pratęstas labai ilgas, sudėtingas tyrimas“, – aiškino M.Grybauskaitė.

Pastarajame tyrime 2010-ųjų rugsėjį buvo atliktos kratos duonos ir pieno produktų gamybos įmonėse „Kauno grūdai“, „Vilniaus duona“, „Pieno žvaigždės“, Lietuvos pieno perdirbėjus vienijančios asociacijoje Pieno centras, patikrinti ir didžiausi Lietuvos prekybos centrai.

Vertindama didžiųjų prekybos tinklų veiklą, Konkurencijos taryba 2012 metų birželį nubaudė vienintelį iš didžiųjų Lietuvos prekybos tinklų „Iki“, 0,36 mln. litų bauda skirta už neteisėtas sutartis su tiekėjais dėl akcijų metu tiekiamų maisto prekių kainų apribojimo. Kitas tyrimas dėl prekybos tinklo „Rimi“ reikalavimų tiekėjams šiemet sausį buvo nutrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius