-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl situacijos inkasavimo rinkoje

Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl AB SEB bankas, AB „Swedbank“ ir AB „DnB Nord“ banko bei UAB „G4S Lietuva“ veiksmų.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Konkurencijos tarybos nutarime konstatuojama, jog „vadovaujantis turimais duomenimis yra pagrindo įtarti, kad tarp AB „Swedbank“ ir UAB „G4S Lietuva“, tarp AB SEB bankas ir UAB „G4S Lietuva“ bei AB „DnB Nord“ banko ir UAB „G4S Lietuva“ yra galimai sudaryti išimtinio pirkimo ir/ar įsipareigojimo nekonkuruoti susitarimai, remiantis kuriais bankams yra apribota galimybė pirkti paslaugas iš kitų su UAB „G4S Lietuva“ konkuruojančių įmonių bei nustatytas įsipareigojimas pirkti šias paslaugas vien tik iš UAB „G4S Lietuva“.

Konkurencijos tarybos nutarime taip pat pažymima, kad „atsižvelgus į įvardintas faktines aplinkybes yra pagrindo įtarti, kad galimai taikydama išimtinio pirkimo/nekonkuravimo įsipareigojimus susitarimuose su bankais UAB „G4S Lietuva“ piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi inkasavimo paslaugų teikimo rinkoje“.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, į Konkurencijos tarybą dėl galimų neteisėtų veiksmų inkasavimo rinkoje kreipėsi bendrovė EUROCASH1 teikianti inkasavimo paslaugas nuo 2007 metų.

EUROCASH1 yra pasirašiusi inkasavimo sutartis su „Nordea“, „Danske“, „Unicredit“ bankais, aptarnauja keletą didelių mažmeninės prekybos įmonių. Tačiau trys didieji Lietuvos bankai, pasak bendrovės, atsisako pasirašyti su EUROCASH1 sutartis dėl EUROCASH1 klientų piniginių lėšų įskaitymo į šių bankų sąskaitas.

„Tai faktiškai užkerta kelią EUROCASH1 plėstis inkasavimo paslaugų rinkoje, o iš klientų atima teisę rinktis paslaugos teikėją“, – pastebi EUROCASH1 interesams atstovaujantis advokatas Daivis Švirinas.

Pasak EUROCASH1 vadovo Vytauto Labecko, minėti bankai jau trečius metus nurodo įvairias priežastis, kurios esą neleidžia jiems pasirašyti sutarčių su bendrove.

„Buvo kalbama apie paslaugų teikimo kainas, nors mes pasiūlėme itin patrauklias kainas, taip pat nurodėme galimybę kai kurias paslaugas teikti be jokio mokesčio. Po to buvo kalbama apie bankų kompiuterinių sistemų ir programinės įrangos ribotumą. Tačiau galiausiai visi bankai nurodo tą pačią priežastį – ilgalaikius įsipareigojimus „G4S Lietuva“, – išplatintame pranešime cituojamas V.Labeckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius