Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos tarybos pirmininkas: „dirbame ne tik šnekėdami“

Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas teigia, kad mažas biudžetas pakiša koją kai kurių problemų sprendimui. Todėl esą būtina susitarti dėl aiškesnių skundų prioritetizavimo principų, kurie galėtų atnešti didžiausią naudą vartotojui.
Galva
Konkurencijos taryba teigia dirbanti itin sunkiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Penktadienį konferencijoje „Konkurencijos laisvės ribos: priežiūra ir ateities perspektyvos“ pranešimą skaitęs Šarūnas Keserauskas pabrėžė, kad dialogas su verslu yra svarbi Konkurencijos tarybos darbo dalis, tačiau svarbiausias yra vartotojas.

„Pagindinis tikslas – nauda vatotojams, mažesnės kainos, geresnė kokybė. Turime klausti ne to, ar tyrimas bus naudingas verslui, sulauks politikų pritarimo, bet reikia klausti to, kokia yra tiriamų dalykų žala vartotojams“, – sakė Š.Keserauskas.

Pasak jo, dažnai Konkurencijos tarybos veikla yra nuvertinama, viešumoje pabrėžiamos tik jos skiriamos baudos.

„Mes dirbame ne tik šnekėdami. Deja, konkurencijos kultūros sklaida yra nuvertinama, didesnio dėmesio sulaukia ne pastangos stiprinti kultūrą, bet skiriamos baudos. Tai trumparegiškas požiūris“, – teigė Konkurencijos tarybos pirmininkas.

Pasak Š.Keserausko, priimant sprendimą, kurį skundą tirti, o kurį atmesti, svarbu nustatyti, ar Konkurencijos tarybos įsikišimas gali būti reikšmingas, ar tai yra tinkamiausia institucija problemai spręsti.

„Svarbu suvokti, kad Konkurencijos taryba nėra vienintelė institucija. Politika prasideda nuo tinkamų konkurencijos sąlygų sudarymo. Daug institucijų užsiima tuo, todėl būtinas veiksmų koordinavimas“, – sakė Š.Keserauskas.

Anot jo, Tarybos biudžetas yra vienas mažiausių tarp visų Europos atitinkamų institucijų, todėl didelė dalis skundų nėra tiriami, nors gali būti vertinami kaip įstatymo pažeidimai. Todėl esą būtina numatyti galimybę nutraukti tyrimą, o ne „dėti į stalčių“, kaip yra daroma dabar.

Š.Keserauskas neatmeta galimybės, kad skundų prioritetizavima sukuria landą korupcijai, tačiau tai vis tiek esą yra geriausia išeitis, nes dabar vienas darbuotojas turi po kelias bylas ir tokia situacija nėra normali.

„Svarbiausia mums yra didžiausia nauda vartotojui. Prioritetizavimas sudaro teorinę landą korupcijai“, – sakė Š.Keserauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius