Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kooperatyvą „Pienas LT“ purto nesutarimai

Žemės ūkio kooperatyvą „Pienas LT“ purto nesutarimai. Gegužės pradžioje vykusiame kooperatyvo valdybos susirinkime įvyko pirmasis skilimas, rašo savaitraštis „Ekonomika.lt“.
Karvė
Karvė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo pavardės nenorinčio skelbti vieno „Pienas LT“ valdybos nario teigimu, kai kurie valdybos nariai piktinasi, kad vis didesnę įtaką kooperatyvui daro kelių įmonių savininkai, kurių užnugaryje veikia didelės uždarosios akcinės bendrovės. Kai kurie buvę entuziastingi „Pienas LT“ nariai ir pajininkai nusivylė ir net pasitraukė iš kooperatyvo, nes įsitikinę, kad ketinama statyti įmonė atiteks ne, kaip buvo teigiama, ūkininkams, bet akciniam kapitalui.

„Pieno LT“ valdybos narys teigia, kad tokiems „atskilėliams“ kooperatyvas rengia staigmeną: pagal naujai rengiamą pasitraukimo iš kooperatyvo tvarką jų laukia duobėtas kelias. Be to, iki šiol buvo manyta, kad įrangą būsimai gamyklai tieks viena stipriausių tokių bendrovių Europoje – GEA. Tačiau kalbama, jog kai kurie „Pienas LT“ valdybos nariai pasiūlė kitus tiekėjus. Manoma, kad ir dėl šio klausimo valdyba skilo į dvi dalis.

„Pienas LT“ valdybos narys Bronius Markauskas teigia, kad jau šį antradienį vyks valdybos posėdis, kuriame bus sprendžiami Europos Sąjungos (ES) paramos reikalai, taip pat bus atplėšti įrangos tiekėjų konkurse dalyvių vokai. Pasak jo, nei kooperatyvo „Suvalkijos pienas“ skundai, nei kitos priežastys neturėtų sutrukdyti gauti ES pinigų.

„Mes niekam neužtrenkiame durų. Priešingai, raginame jungtis kuo daugiau kooperatyvų, nes mums būtina plėstis. Dabar surenkame 600 tonų pieno per parą, o mūsų tikslas – iki 1,2 tūkst. tonų“, – sakė B.Markauskas.

„Pienas LT“, kuris planuoja statyti 90 mln. litų vertės pieno perdirbimo gamyklą, pernai uždirbo 2,255 mln. litų grynojo pelno – beveik 13 kartų daugiau nei 2009 metais, kai jis siekė 175 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius