-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovą – 1 proc. mėnesio infliacija

Lietuvoje kovą, palyginti su vasariu, buvo 1 proc. mėnesio infliacija. Vartojimo prekių ir paslaugų kainos Lietuvoje didėja trečią mėnesį iš eilės.
Saulėta diena šeštadienio popietę
Vilnius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Metinė infliacija (kovą, palyginti su 2020 metų kovo mėnesiu) siekė 1,6 proc., o vidutinė metinė infliacija – 0,8 proc. (vasarį – atitinkamai 0,6 proc. ir 0,8 proc.), pranešė Statistikos departamentas.

Statistikų teigimu, mėnesio kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo degalų ir tepalų, drabužių, azartinių lošimų (loterijos bilietų) paslaugų, avalynės, šilumos energijos, daržovių, vaisių kainų padidėjimas bei trumpalaikio naudojimo namų ūkio prekių, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, aliejaus ir riebalų, cukraus, uogienės, medaus, šokolado ir saldumynų kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių kainos per mėnesį padidėjo 1,2 proc., paslaugų – 0,6 procento.

Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo degalų ir tepalų, odontologų paslaugų, tabako gaminių, farmacijos gaminių, medicinos paslaugų, azartinių lošimų (loterijos bilietų) kainų padidėjimas bei elektros energijos, mėsos ir jos produktų, drabužių, dujų, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, transporto draudimo, šilumos energijos kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių kainos per metus padidėjo 0,6 proc., paslaugų – 4 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius