Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovą bankai nedidino indėlių palūkanų eurais

Kaip ir vasario mėnesį, kovą Lietuvoje veikiantys bankai nedidino metinių indėlių eurais palūkanų. Litais, priešingai, 4 bankai metinių indėlių palūkanų normas padidino, o jei mažino, tai nežymiai. Tokius duomenis pateikia palūkanų palyginimo sistemos indeliai.lt atstovai.
Eurai
Eurai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Palūkanos Bankas

Kovo mėnesį metinių indėlių  eurais palūkanas mažino 5 iš 12 indeliai.lt sistemoje savo palūkanų normas skelbiantys bankai. Labiausiai palūkanų normą sumažino „Swedbank“ ir SEB bankas – po 0,7 proc. punkto. Prieš sumažinimą „Swedbank" palūkanų norma siekė 2,8 proc., o SEB banke – 2,4 proc. Dabar atitinkamai ji yra 2,1 proc. ir 1,7 proc., teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Septyni Lietuvoje veikiantys bankai indėlių eurais palūkanų normos nekeitė. Aukščiausia ji išliko Medicinos banke – 9,1 proc., žemiausia – banke „Finasta“. Apskritai mažiausiai palūkanų gautumėte padėję indėlį eurais „Nordea“ banke – 1,5 proc.

Tiesa, „Dnb Nord“ bankas ir Šiaulių bankas nekeitė metinių indėlių palūkanų, tačiau sumažino jas trumpuoju laikotarpiu.

Metinių indėlių litais palūkanų normą mažino tik 3 iš 12 bankų – Šiaulių bankas, SEB bankas ir „Swedbank“. Šiaulių bankas ją sumažino labiausiai – nuo 10,3 proc. iki 9,9 proc. Tiesa, nors metinių indėlių litais palūkanų normos „Danske“ bankas nekeitė, trumpuoju laikotarpiu ją sumažino.

Penki bankai – Medicinos bankas, bankas „Snoras“, Ūkio bankas, „Danske“ bankas ir „Parex“ bankas – metinių indėlių palūkanų normos nekeitė. Didžiausia ji, kaip ir prieš mėnesį, išliko Ūkio banke bei „Parex“ banke – po 10,3 proc.

Iš 4 didinusių palūkanų normas daugiausia tai padarė bankas „Finasta“ ir „Nordea“ bankas – po 0,6 proc. Dabar už metinius indėlius litais šiuose bankuose galima gauti atitinkamai 9,1 proc. ir 8,8 proc. palūkanų.

Interneto svetainėje indeliai.lt lankytojai gali palyginti 12 Lietuvoje veikiančių bankų bei 4 kredito unijų siūlomas palūkanas už terminuotuosius ir kaupiamuosius indėlius. Informacija tinklalapyje atnaujinama kiekvieną dieną. Taip pat čia skelbiamos naujienos iš Lietuvos finansų rinkos, finansinių institucijų pasiūlymai ir panašiai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius