Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova su šešėliu: nuo atradienio pasikeitusias taksi vairuotojų apskaitos taisykles taksistai vadina neefektyviomis

Nuo antradienio keičiasi taksi vairuotojų apskaitos taisyklės.
Taksi
Taksi / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos radijui“ Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas pasakojo, kad nuo antradienio taksi vairuotojai privalo naudotis tik tais taksometrais, kurie yra patvirtinti mokesčių inspekcijos. Taip pat taksi vairuotojai privalės pildyti taksometro kasos operacijų žurnalą.

„Šios priemonės mums leis kontroliuoti neapskaitomas pajamas. Šiuo metu rinkoje esančių taksometrų techninės galimybės leido ištrinti duomenis. Daugelis įmonių juos trindavo net kelis kartus per dieną ir taip nuslėpdavo pajamas. Nuo šiandien visi taksi vairuotojai galės naudotis tik mokesčių inspekcijos patvirtintais taksometrais“, – sakė A.Klerauskas.

Tu tarpu asociacijos „Taksistai už sąžiningą verslą“ pirmininkas Andrejus Kotovičius teigia, kad šios priemonės nėra esminės, nes ir anksčiau taksi įmonės turėjo taksometrų operacijų žurnalus.

„Mes laikysimės įstatymų, tačiau tai nėra priemonės, leisiančioms taksi verslui išeiti iš šešėlio. Tai neefektyvu“, – sakė A.Kotovičius.

Taksi asociacijos pirmininkas nusistebėjo, kodėl biurokratinė našta yra perkeliama ant taksi vairuotojų pečių.

„Anksčiau įmonių savininkai pildė operacijų žurnalus, o dabar šį darbą turės atlikti taksi vairuotojai. Tai biurokratija“, – įstatymų pakeitimus apibūdino A.Kotovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius