-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 8-osios šventę Alytaus gėlių prekeiviams apkartino nelegalai

Kovo 8- oji, diena, kada vyrai stengiasi ne tik savo moteris, bet ir koleges bei drauges pasveikinti Tarptautinės moters dienos proga. Išvakarėse, o dar daugiau ir trečiadienįryte šalia Alytaus Jotvingių turgavietės nusitęsė pirkėjų eilės, tačiau šią gražią šventę prekeiviams apkartino nelegaliai gėles pardavinėjantys ir pelną pasisavinantys pavieniai asmenys.
Gėlių prekyba Jotvingių turgavietėje
Gėlių prekyba Jotvingių turgavietėje / Kęstučio Ražanausko nuotr.

„Aš vakar iš ryto buvau pranešusi miesto valdžiai, kad jau formuojasi nauji, laikinieji paviljonai. Į mūsų pagalbos šauksmą niekas nesureagavo, niekas nekreipia dėmesio, kad mums sunku. Mums pragyvenimas Alytuje tikrai sunkus, ištisus metus mokame didelius mokesčius. Mes siekiame ne, kad žmonės nedirbtų, o kad dirbtų pačioje turgavietėje. Nes dabar yra lipama mums ant galvų“, – skundėsi nuolatinė gėlių turgaus prekybininkė Virginija.

Šiomis dienomis Alytaus miesto savivaldybė prekiauti gėlėmis išdavusi tik du leidimus.

Pasak nuolatinės gėlių turgaus prekybininkės, gėlės pas vienadienius prekeivius žymiai pigesnės: „Kiekvienas žmogus nori užsidirbti, bet tai reikia daryti ne kito sąskaita. Mes ištisus metus perkame patentus, mokame už prekybinius leidimus, o čia atsiranda tokie, kurie per pagrindines dienas nugvelbia iš mūsų uždarbį ir mums tomis dienomis būna sunku. Jie tikriausiai neturi įsigijimo dokumentų, patentai vienadieniai, tad ir gėlės per pus pigesnės“.

Iš visą gatvę nusėdusių prekeivių tik dvi prekyvietės buvo įsikūrusios legaliai. Kalbintas Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Jonas Muzikevičius tvirtino, kad įstatymai galioja visiems: „Šioje viešoje vietoje yra išduodami leidimai prekiauti tik Alytaus senjorams. Tik jie gali išsiimti leidimus. Kiti prekiaujantys asmenys savavališkai užsiėmė vietas ant šaligatvio. Mes gavome signalą ir turėjome sureaguoti, atvykome su policijos pareigūnais, visos prekybos vietos patikrintos ar turi visus dokumentus. Išsiaiškinome, kad šioje vietoje legaliai prekiauja tik 2 asmenys, kitų paprašyta iš šios teritorijos pasitraukti“.

Šiomis dienomis Alytaus miesto savivaldybė prekiauti gėlėmis išdavusi tik du leidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius