-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KPMG: Latvija geriausiai iš Baltijos šalių įsisavina ES fondų lėšas

Latvija pagal Europos Sąjungos fondų lėšų įsisavinimą pirmauja Baltijos valstybėse, o Vidurio ir Rytų Europoje pagal šį rodiklį nusileidžia tik Bulgarijai, rodo tarptautinės auditorės KPMG atliktų tyrimų rezultatai.
Latvijos vėliava vaiko rankose
Latvijos vėliava vaiko rankose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

KPMG analizavo, kaip 2007-2013 metais panaudotos Europos regioninės plėtros fondo, Europos socialinio fondo ir Sanglaudos fondo lėšos.

Praėjusių metų pabaigoje Latvijoje buvo pasirašyta 94 proc., Lietuvoje ir Estijoje – po 91 proc. sutarčių dėl šių lėšų panaudojimo. Išmokų dalys siekė 56 proc. Latvijoje ir po 59 proc. Estijoje bei Lietuvoje. Šių rodiklių vidurkiai Vidurio ir Rytų Europoje – atitinkamai 83 proc. ir 44 procentai.

„Finansavimas iš ES fondų Vidurio ir Rytų Europoje sudaro 11-25 proc. valstybių bendrojo vidaus fondo. Latvijoje šis santykis siekia 20,4 proc., Lietuvoje – 20,7 proc., Estijoje – 20 proc.“, – sakė „KPMG Baltics“ projektų vadovė Anda Drožina.

2007-2013 metais Latvija iš šių fondų galėjo panaudoti 4,5 mlrd. eurų, Lietuva – 6,8 mlrd. eurų, Estija – 3,4 mlrd. eurų, o visa Vidurio ir Rytų Europa – 180,9 mlrd. eurų. Skaičiuojant vienam gyventojui, sumos siekė atitinkamai 2192 eurus, 2220 eurų, 2450 eurų, 2002 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius