-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kredito reitingų agentūra S&P tiki Vokietija: patvirtino aukščiausią reitingą AAA

„Standard & Poor's“ patvirtino Vokietijos ilgalaikio skolinimosi reitingą „AAA“ – aukščiausią tarptautinės reitingų agentūros sistemoje. Reitingo prognozė stabili.
Vokietija
S&P patvirtino Vokietijos reitingą AAA / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vokietijos reitingas parodo mūsų nuomonę apie šiuolaikišką, gerai diversifikuotą ir konkurencingą šalies ekonomiką, taip pat išmintingos biudžeto politikos ir drausmės išlaidų srityje patirtį. Be to, Vokietijos ekonomika įrodė gebanti atlaikyti didelius ekonominius ir finansinius sukrėtimus“, – rašoma agentūros pranešime.

„Manome, kad vidutinės trukmės laikotarpiu Vokietijos ekonomika nuosekliai augs ir 2014–2016 metais BVP vienam gyventojui vidutiniškai didės po daugiau kaip 1,5 procento.“

S&P skaičiavimais, 2013 metais Vokietijos BVP paūgėjo 0,5 procento.

Nuo 2014 metų pradžios Europos Sąjungoje (ES) įsigaliojo naujos taisyklės, reglamentuojančios reitingų agentūrų S&P, „Fitch Ratings“ ir „Moody's Investors Services“ veiksmus.

Pagal šias taisykles reitingų agentūros turės pranešti valstybiniams emitentams įvertinimų skelbimo tvarkaraštį. Valstybinis emitentas gali būti įvertinamas ne daugiau kaip tris kartus per metus ir agentūros emitentą turės įvertinti bent kas šešis mėnesius.

Pagal naująsias taisykles reitingų agentūros apie reitingų pakeitimą emitentams turės pranešti likus ne mažiau kaip vienai darbo dienai iki viešo pakeistų reitingų paskelbimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius