Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kredito unijų naikinimo metas prasidėjo?

Kredito unijų išnaikinimo metas prasidėjo. Taip teigia šio verslo atstovai ir baksnoja į Lietuvos banką. Prievaizdai atsikerta – unijoms seniai laikas apsivalyti, nes to nepadarius vėliau gali būti daug nukentėjusių, rašo portalas Lrytas.lt.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Unijų turtas pasiekė beveik 2 milijardus litų – 32 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu metu.

„Man bankų atstovai sakė, kad kol mes neviršijame trijų procentų rinkos, niekam nesame įdomūs. Tačiau mes esame ties šia riba. Tai, matyt, ne visiems patinka”, – rėžė kreditų unijas vienijančios asociacijos „Lietuvos kreditas“ vadovas Kęstutis Olšauskas.

Tuo metu Lietuvos bankas tvirtina, kad priežiūrą reikia smarkiai griežtinti. Mat kartu su augančiomis unijos didėja ir rizika.

„Toks staigus indėlių ir turto šuolis kelia rūpesčių, ar kredito unijos sugebės tinkamai suvaldyti visą su smarkia plėtra susijusią riziką“, – sakė Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Unijų atstovai sutinka, kad taisykles griežtinti reikia, tačiau ne iki tokio lygio, jog su smulkiuoju verslu dirbančios unijos turėtų nutraukti veiklą.

15min.lt primena, kad Lietuvos bankas įveda naujus suvaržymus sparčiai besiplėtojančiai greitųjų kreditų rinkai. Nuo Naujųjų metų turi įsigalioti nauji Atsakingo skolinimo principai, kurie bus privalomi visoms kreditus teikiančioms bendrovėms. Tokiu būdu Lietuvos bankas tikisi kovoti su per metus 80 proc. paaugusia greitųjų kreditų rinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius